Ljubljana
MGML

Vodstvo kustosinje Marije Skočir po razstavi Marc Riboud: Čuječi popotnik. Zavedni fotograf.

Vabljeni na strokovno vodstvo kustosinje Marije Skočir po pregledni fotografski razstavi Marc Riboud: Čuječi popotnik. Zavedni fotograf. Ob 18.30 v Galeriji Fotografiji sledi vodstvo z umetnostno zgodovinarko Hano Čeferin po razstavi Marc Riboud: Izbrani pogledi.

Četrtek
7
Jun 2018
Čas: 17:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Huangshan, 1985. Na desni borovec, ki se imenuje Cvet-na-konici-sanjskega-čopiča. Na levi Véliki vrh.
Huangshan, 1985. Na desni borovec, ki se imenuje Cvet-na-konici-sanjskega-čopiča. Na levi Véliki vrh. © Marc Riboud

Marc Riboud (1923–2016), fotograf francoskega rodu in svetovnega slovesa, je kot član agencije Magnum Photos dolga leta deloval kot fotoreporter, vzporedno pa snoval svoj avtorski opus, ki je nastajal predvsem na njegovih neverjetno številnih potovanjih po vsem svetu.

Ravno avtorski pristop in fotografov čuječ odnos do trenutka na poti želi izpostaviti izbor 212 fotografij, pripravljen posebej za Galerijo Jakopič, v katerem je več kot tretjina vintage fotografij iz družinske zapuščine dveh Marcovih otrok. V združevanju fotografskega poklica in želje po potovanjih prek meja znanih teritorijev je Riboud namreč uspel vzpostaviti svoj lastni počasen potovalni tempo, ki mu je omogočal, da se je sproti odločal, kam ga bo pot vodila, in si vedno jemal dovolj časa za občutenje sveta okoli sebe. V tem se je ne le ostrilo njegovo fotografsko oko, temveč oblikoval tudi njegov značaj in način videnja sveta.

Razstava Marc Riboud: Čuječi popotnik. Zavedni fotograf. se povezuje s hkratno prodajno razstavo Marc Riboud: Izbrani pogledi v Galeriji Fotografiji.  


Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se