Ljubljana
MGML

SOUND EXPLICIT 2018

Na Sound Explicit, ciklusu zvočnih in avdio eksperimentalnih dogodkov, bodo prvi dan nastopili Primož Sukič, Podgornik/Kummer duo in Drašler/Jackson/Thompson trio.
Ponedeljek
3
Sep 2018
Čas: 20:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
SOUND EXPLICIT 2018
© Podgornik/Kummer, osebni arhiv

Sound Explicit je ciklus zvočnih in avdio eksperimentalnih dogodkov, ki predstavljajo širok žanrski razpon – od zvočnih raziskav in improvizirane glasbe do eksperimentalnih zvočnih projektov. Ciklus je Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. zasnoval v letu 2003, da bi podprl neodvisno raziskovanje in kreativno ustvarjanje na področju zvočnih umetnosti, ki so redkeje zastopane v slovenskih programskih shemah. Sound Explicit predstavlja številne premiere, nekateri nastopi pa so enkratni dogodki, ki so izvedeni samo enkrat v okviru ciklusa.


PRIMOŽ SUKIČ
Primož Sukič (Koper, 1986) je po diplomi na Akademiji za glasbo v Ljubljani študij nadaljeval na Akademiji za glasbo v Darmstadtu. Pri ustvarjanju se posveča širitvi izraznih zmožnosti klasične in električne kitare. Redno sodeluje s skladatelji Urošem Rojkom, Michaelom Maierhofom, Matejem Boninom, Lesterjem St. Louisom, Seijiro Murayamo in Tomom Jacksonom. Aktiven je v številnih zasedbah: IEMA (Frankfurt), Ictus in Ensembel 21 (Bruselj), Neofonia (Ljubljana), Soundinitiative (Pariz), Vortex (Ženeva). V letu 2016 je izdal svojo prvo samostojno zgoščenko z naslovom Splitting, s skladbami za akustično in električno kitaro.

PODGORNIK/KUMMER duo
Glasba dueta Pogornik/Kummer z uporabo široke palete razširjenih tehnik ter s pomočjo melodičnih elementov in neprestanih ostinatov združuje surovost in ekspresivnost, ki sega od minimalizma prek avantgardnega jazza in math metala do ritualistične svetovne glasbe.
Pia Podgornik (Celovec, 1993) je slovenska saksofonistka. Študirala je na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani ter na Conservatorium van Amsterdam na Nizozemskem. Sodeluje v projektu precept.concept.percept in vodi mednarodni kvartet LORE in Bad Tempered duo. V različnih zasedbah je nastopila v Evropi, Aziji in Afriki. Bobnar in skladatelj ter študent magistrskega študija na Conservatorium van Amsterdam Tancrède D.Kummer je vpet v jazz in improvizacijsko sceno Nizozemske. Je vodja zasedb Otherwise We Are Lost (0.WA.L), Fear O’She in NAME NO ONE MAN.

DRAŠLER/JACKSON/THOMPSON trio
Trio sestavljajo vrhniško-obsoteljski bobnar Vid Drašler in v Londonu živeča glasbenika klarinetist Tom Jackson in kitarist Daniel Thompson. Slovenski glasbenik se je z njima spoznal v Ljubljani na snemanju albuma otoškega glasbenega kolektiva CRAM. Vsi trije so aktivni na področju improvizirane glasbe in redno koncertirajo doma in v tujini. Vid Drašler je sodeloval tudi v več gledaliških projektih in z zasedbo Kombo Zlatka Kaučiča.


Organizator: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Center in Galerija P74, Ljubljana
Vodja projekta: Mojca Zupanič
V sodelovanju z: Muzej in galerije mesta Ljubljane
S podporo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Balassijev inštitut

Vstopnina: 5 EUR

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se