Ljubljana
MGML

SOUND EXPLICIT 2018

Na Sound Explicit, ciklusu zvočnih in avdio eksperimentalnih dogodkov, bosta drugi dan nastopila Širom in A.M.P. Trio.

Torek
4
Sep 2018
Čas: 20:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Širom © Nada Žgank
Širom © Nada Žgank

Sound Explicit je ciklus zvočnih in avdio eksperimentalnih dogodkov, ki predstavljajo širok žanrski razpon – od zvočnih raziskav in improvizirane glasbe do eksperimentalnih zvočnih projektov. Ciklus je Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. zasnoval v letu 2003, da bi podprl neodvisno raziskovanje in kreativno ustvarjanje na področju zvočnih umetnosti, ki so redkeje zastopane v slovenskih programskih shemah. Sound Explicit predstavlja številne premiere, nekateri nastopi pa so enkratni dogodki, ki so izvedeni samo enkrat v okviru ciklusa.


ŠIROM
Vodilo prekmursko-tolminsko-kraške naveze Širom je prepletanje raznolikih glasbenih tradicij in pristopov ter čiste muzikalno rokodelske domišljije. Iztok Koren, Samo Kutin in Ana Kravanja uporabljajo več kot deset inštrumentov in vsaj toliko glasbenih oblik. Ustvarjajo samosvoj stilsko homogen izraz, razpet med polja ljudske glasbe in sodobnih akustično rockerskih meditacij. Glasba Širom je kontemplativna, včasih tudi ostra.

A.M.P. Trio
A.M.P. Trio je nov trio mladih glasbenikov, ki po stilu spominjajo na velikane jazza, kot sta Mihály Dresch in István Grencsó. Kot predstavniki mlajše madžarske jazzovske generacije odkrivajo nove smernice improvizirane glasbe. Trio plete tiho frenetičnost klavirskih linij Mátéja Pozsárja, podprto z bobni Szilvesztra Miklósa, in prefinjeno igro basista Pétra Ajtaija. Rezultat je svoboden zvok in zrela improvizacija. A.M.P. Trio so močno zaznamovali začetniki madžarske jazzovske scene in brezkompromisni odnos avantgarnega gibanja v šestdesetih. Energetičen in kreativen trio je ena radikalnejših formacij na madžarski glasbeni sceni.


Organizator: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Center in Galerija P74, Ljubljana
Vodja projekta: Mojca Zupanič
V sodelovanju z: Muzej in galerije mesta Ljubljane
S podporo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Balassijev inštitut

Vstopnina: 5 EUR

Ned
28
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
5
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se