Ljubljana
MGML

Od blizu: fotografija kot način videnja sveta

Zaključni dogodek prvega fotografskega študijskega leta "Od blizu: fotografija kot način videnja sveta". Po prikazu rezultatov prve študijske skupine vam bomo predstavili program novega študijskega leta 2018/19.

Sreda
12
Sep 2018
Čas: 18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Od blizu: fotografija kot način videnja sveta
© Metod Blejec

V razmisleku o nujnosti vizualne pismenosti – tako sodobnega gledalca kot ustvarjalca fotografske podobe – smo zasnovali celoletni program neformalnega izobraževanja, ki tistim, ki idejo fotografije nosijo v svojem pogledu na svet, ponuja, da se kot občutljivi posamezniki od blizu soočijo s poslanstvi, ki jih ta medij uresničuje. Uvaja pristope k fotografiranju in širjenju sporočilnosti fotografije, ki bolj kot na tehnični dovršenosti opreme in veščini temeljijo na urjenju očesa in osebnosti fotografa.
Majhno skupino udeležencev skozi proces petih dvodnevnih delavnic vodi močan strokovni tim, ki v dinamičnem dialogu med teorijo in prakso niza zanimive teme, usmerja udeležence k individualnemu avtorskemu izrazu in jih spodbuja h kritičnemu razmišljanju o raznolikih narativnih in umetniških fotografskih žanrih ter načinih prezentacije fotografskega dela. Udeležencem program ponuja tako znanje kot kreativno rast, pa tudi srečanja z gosti, mednarodno priznanimi, celo svetovno znanimi specializiranimi fotografi.

Ker fotografija ni le pritisk na sprožilec v pravem trenutku. Je način videnja sveta! 

Več informacij o fotografskem študijskem letu Od blizu: fotografija kot način videnja sveta.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se