Ljubljana
MGML

Od blizu: fotografija kot način videnja sveta

Fotografsko študijsko leto 2018/2019

Po navdihujočem in uspešnem zaključku prvega fotografskega študijskega leta "Od blizu: fotografija kot način videnja sveta" oktobra začenjamo z novim.

Petek
14
Dec 2018
Čas: 18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
© Metod Blejec
© Metod Blejec

Tistim, ki idejo fotografije nosijo v svojem pogledu na svet, ponuja možnost, da se kot občutljivi posamezniki od blizu soočijo s poslanstvi, ki jih ta medij uresničuje. Program uvaja pristope k fotografiranju in širjenju sporočilnosti fotografije, ki bolj kot na tehnični dovršenosti opreme in veščini temeljijo na urjenju očesa in osebnosti fotografa.

Majhno skupino udeležencev bo skozi proces petih dvodnevnih delavnic vodil močan strokovni tim (kustosinja za fotografijo Marija Skočir, fotograf Matevž Paternoster, fotoreporter in pedagog Saša Kralj, fotograf in umetnik Metod Blejec ter muzejska andragoginja Janja Rebolj), ki bo v dinamičnem dialogu med teorijo in prakso usmerjal udeležence k individualnemu avtorskemu izrazu ter jih spodbujal h kritičnemu razmišljanju o raznolikih narativnih in umetniških fotografskih žanrih ter načinih prezentacije fotografskega dela.

Delavnice bodo potekale ob petkih (18.00–21.00) in sobotah (9.00–13.00 in 14.30–18.00) v Galeriji Jakopič in na drugih lokacijah MGML; na prostem in v studiih.


  • 5.–6. 10. 2018: Razmišljujoče oko: Nujnost vizualne pismenosti za urjenje fotografskega očesa
  • 14.–15. 12. 2018: Na moje oči: Bistvo sodobne dokumentarne in reportažne fotografije
  • 1.–2. 2. 2019: Zapis svetlobe: Izvorne in analogne fotografske tehnike
  • 5.–6. 4. 2019: Fotograf umetnik: Konceptualna fotografija in avtorski izraz
  • 7.–8. 6. 2019: Fotografija v prostoru

Cena celotnega programa: 400 €/osebo (enkratno plačilo), 420 €/osebo (plačilo v 2 obrokih)
Cena vključuje izvedbo petih dvodnevnih delavnic s priznanimi slovenskimi in tujimi fotografi, podporo in konzultacije z mentorji v času delavnic in po dogovoru v času med posameznimi termini, ves potrebni material za delo ter pomoč pri zagotavljanju fotografske opreme.
Cena posamezne delavnice: 95 €/osebo


V primeru mednarodne udeležbe bo program potekal v angleškem jeziku z zagotovljenim prevodom v slovenski jezik.
Prijave sprejemamo na naslovu prijava@mgml.si (do zapolnitve mest).

Vabljeni k prijavi na celoletni program ali na posamezno dvodnevno fotografsko delavnico. Ker fotografija ni le pritisk na sprožilec v pravem trenutku, je način videnja sveta!

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se