Ljubljana
MGML

Z igro do dediščine brezplačen obisk Galerije Jakopič

V Tednu otroka se pridružujemo iniciativi Z igro do dediščine in družinam nudimo brezplačen vstop.

Sobota
6
Okt 2018
Čas: 10:00–18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Družine
Z igro do dediščine brezplačen obisk Galerije Jakopič

6. in 7. oktobra družinam podarjamo brezplačno vstopnico za ogled pregledne fotografske razstave "Marc Riboud: Čuječi popotnik. Zavedni fotograf." Marc Riboud se je v zgodovino fotografije zapisal z nekaterimi ikoničnimi podobami in v času nastanka edinstvenimi fotografskimi popotovanji v dežele na Daljnem vzhodu, fotografom poprej nedostopne. Od Zazouja, igrivega pleskarja Eifflovega stolpa, do mlade ameriške aktivistke, ki je v protestu proti vojni v Vietnamu pred bajonete pušk stopila s cvetom v roki, prek portretov svetovnih voditeljev v odločilnih zgodovinskih trenutkih, do brezimnih posameznikov, ki jih je Riboudovo čuječe oko opazilo in z empatijo, a pogosto z lucidno humorno noto zapisalo na fotografski film – vse to so fotografske podobe, ki so se zapisale v naš kolektivni spomin in jih razstavljajo ter hranijo najpomembnejše galerije in muzeji sveta.

Skupaj z brezplačno vstopnico vam podarjamo – do izteka zalog –  tudi tiskani vodnik za mlade radovedneže (7–12 let). Skozi reševanje poučnih, zanimivih in zabavnih nalog bodo najmlajši obiskovalci aktivno opazovali razstavo, spodbujeni bodo k ustvarjanju in razmisleku o videnem.


Teden otroka organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije. V Evropskem letu kulturne dediščine pa že 10. edicijo akcije Z igro do dediščine organizira Sekcija za izobraževanje in komuniciranje Skupnosti muzejev Slovenije .

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se