Ljubljana
MGML

Janko Boštjančič: Razvoj Parka vojaške zgodovine

ALUO uho

V Galeriji Jakopič ponovno gostimo ALUO uho, predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti in oblikovanja, ki jih prireja Akademija za likovno umetnost in oblikovanje. Prvi predavatelj 5. sezone ALUO uho je mag. Janko Boštjančič, vodja Parka vojaške zgodovine Pivka.

Petek
14
Dec 2018
Čas: 13:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Janko Boštjančič: Razvoj Parka vojaške zgodovine

Park vojaške zgodovine je svojevrsten fenomen – v dvanajstih letih je iz podirajočih se starih vojašnic nastal največji muzejski kompleks v Sloveniji, ki hkrati predstavlja tudi enega večjim vojaških muzejev v tem delu Evrope. Uvodni del predavanja bo namenjen predstavitvi razvoja projekta od same ideje do danes, s poudarki na pridobivanju evropskih sredstev ter pridobivanju eksponatov in njihovi obnovi. V drugem delu bodo predstavljeni posamezni primeri, ki so pri transportu in obnovi predstavljali poseben izziv, zlasti podmornica P-913 in pa nemška vojaška lokomotiva 33-110 iz druge svetovne vojne.

Mag. Janko Boštjančič je po končani srednji gozdarski šoli odslužil vojaški rok, nato je študiral gozdarstvo na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Po diplomi se je zaposlil na Gozdnem gospodarstvu Postojna, leta 2002 je postal direktor občinske uprave Občine Pivka. Od samega začetka vodi projekt Park vojaške zgodovine, najprej kot direktor občinske uprave, potem kot vodja Lokalnega pospeševalnega centra Pivka, od leta 2016 pa kot direktor Javnega zavoda za upravljanje dediščine in turizem Pivka. Leta 2007 je magistriral na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije.


ALUO uho so gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti in oblikovanja, ki jih Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani prireja že 5. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se