Ljubljana
MGML

Miha Colner: Nekaj praktičnih vidikov kompleksnega sveta umetnosti

ALUO uho

V Galeriji Jakopič gostimo ALUO uho, predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti in oblikovanja, ki jih prireja Akademija za likovno umetnost in oblikovanje. Tokratni predavatelj je Miha Colner, umetnostni zgodovinar, ki dela kot kustos v Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC).

Petek
21
Dec 2018
Čas: 13:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Miha Colner: Nekaj praktičnih vidikov kompleksnega sveta umetnosti

Miha Colner bo pojasnil načine delovanja rezidenčnih programov in ostalih natečajev, ki umetnikom omogočajo snovanje in produciranje umetniških del in raziskav. Pri tem bo predstavil delovanje Ustvarjalnega centra Švicarija (del MGLC), ki omogoča domačim umetnikom prostor za delovanje. V Švicariji vodi mednarodni program umetniških rezidenc in pripravlja bogat javni diskurzivni program. Skozi predavanje bo odstrl (zgolj) nekaj praktičnih vidikov kompleksnega sveta umetnosti.

Miha Colner (1978) je umetnostni zgodovinar, ki dela kot kustos v Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC) in Ustvarjalnem centru Švicarija. Prav tako je aktiven kot publicist in občasni predavatelj. Živi in deluje v Ljubljani.


ALUO uho so gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti in oblikovanja, ki jih Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani prireja že 5. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se