Ljubljana
MGML

Marko Jevtič: Od načina transporta do skulpture s karakterjem

ALUO uho

V Galeriji Jakopič gostimo ALUO uho, predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti in oblikovanja, ki jih prireja Akademija za likovno umetnost in oblikovanje. Tokratno predavanje Marka Jevtiča, slovenskega oblikovalca, ki je poskrbel za revolucijo v videzu vozil blagovne znamke Škoda, bo izjemoma v Projekcijski dvorani Mestnega muzeja Ljubljana.

Petek
4
Jan 2019
Čas: 13:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana Gosposka 15 1000 Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Marko Jevtič: Od načina transporta do skulpture s karakterjem

Marko Jevtič, vodja projektov oblikovanja na področju zunanje oblike vozil pri Škodi, je eden tistih, ki imajo avtomobile preprosto radi. Ker so del našega vsakdana, pravi, je seveda pomembno, da nam je prav naš avtomobil tudi všeč. In ker oblika med drugim zagotavlja dobre prodajne številke, so oblikovalci seveda pomemben del razvoja štirikolesnikov.

V predavanju se bo najprej osredotočil na predstavitev obsega svojega dela in strukturo vodenja oblikovalskih procesov. Nato nam bo ponudil vpogled v nove tehnologije, ki prihajajo na trg, in tiste, ki so še v razvoju, ter širši pregled procesa sprememb, ki se dogajajo v avtomobilski industriji.


Marko Jevtič je diplomiral na likovni akademiji v Benetkah, podiplomski študij transportnega oblikovanja pa je dokončal na Hochschule Pforzheim. Nato se je leta 2002 zaposlil v koncernu Volkswagen. Njegove poteze so izrisale Touarega druge generacije ter šesto in sedmo generacijo Golfa. Odkar je presedlal k Škodi, je vtisnil svoj pečat prenovljenemu Yetiju, novi Fabii, konceptu Vision C, Superbu, novi Octavii ...


ALUO uho so gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, ki jih Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani prireja že 5. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.

Tor
19
Mar 2024
Otvoritev, Pogovor
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Pet
22
Mar 2024
Delavnica
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji
Ned
24
Mar 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji
Pet
5
Apr 2024
Delavnica
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
25
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se