Ljubljana
MGML

ALUO uho: LUI, AgiliCity in Pisarna za prenos znanja UL

V Galeriji Jakopič gostimo ALUO uho, predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti in oblikovanja, ki jih prireja Akademija za likovno umetnost in oblikovanje. Na tokratnem dogodku boste lahko prisluhnili kar trem predavateljem: Jakob Gajšek, direktor Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja (LUI), Jernej Vidmar, soustanovitelj in direktor podjetja AgiliCity, Miha Rajh, strokovni sodelavec Pisarne za prenos znanja UL.

Petek
18
Jan 2019
Čas: 13:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
ALUO uho: LUI, AgiliCity in Pisarna za prenos znanja UL

Jakob Gajšek: Ideja je. Naj zaživi!
Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) je namenjen startupom v zgodnji fazi razvoja. Njihov program je namenjen predvsem startupom iz akademskega okolja Univerze v Ljubljani, so pa odprti tudi za druge. Startupom pomagajo
vse od takrat, ko so samo ideja, pa do takrat, ko že delajo prve uspešne korake na trgu. Startupe podpirajo z infrastrukturo, informacijami, znanjem in mentorstvom.
Njihova podpora je sicer nefinančna, znajo pa zelo uspešno pomagati pri pridobivanju prvih investicij. V njihovem programu lahko pridobite ogromno znanja, preskočite veliko preprek, se izognete marsikateri začetniški napaki in močno pospešite razvoj svojega startupa ali ideje.

Jernej Vidmar: AgiliCity
Do leta 2050 se bo v mesta priselilo 2,4 milijarde ljudi. Ob tem mesta težijo nenadne in nepredvidljive tehnološke, ekonomske in družbene spremembe. Načrtovanje prostorskega razvoja mest zato postaja eden izmed najpomembnejših razvojnih izzivov našega stoletja.
Običajni instrumenti regulacije zazidave, s katerimi mesta usmerjajo svoj prostorski razvoj, omenjenim trendom ne zmorejo več slediti. Še vedno se namreč uporabljajo zastarele metode načrtovanja, ki so praktično enake kot pred 100 leti. Zato so razvili inovativno metodo oblikovanja zazidave, ki statične prostorske načrte spremeni v interaktivni prostor rešitev, znotraj katerega urbanisti hitro oblikujejo množico enakovrednih variant zazidave, ki vse ustrezajo istim regulacijskim določilom. S predlagano metodo lahko na operativni ravni povečamo prilagodljivost, predvidljivost in preglednost urbanističnega načrtovanja. Prodaja dokazuje, da je njihovo tržišče globalno. Trenutno imajo največ strank v ZDA, sledi EU, Švica, Norveška in Avstralija.

Miha Rajh: Kreativnost in podjetništvo
Si oblikovalec/ka. Pa tudi avtor/ica. Imaš znanje, ideje, izdelke in željo, da se pokažeš in uspeš v pisani množici kreativcev. Kako naprej in kaj najprej?
Miha Rajh je strokovni sodelavec za razvoj podjetniških idej. Pisarni za prenos znanja Univerze v Ljubljani se je pridružil leta 2018, pred tem pa je svoje podjetniške izkušnje nabiral v dveh lastnih startup podjetjih. Predstavil bo osnove intelektualne lastnine, ki vključuje tudi vašo ustvarjalnost, ter kako začeti pot (samostojnega) podjetništva v kreativni industriji.


ALUO uho so gostujoča predavanja strokovnjakov z najrazličnejših področij, povezanih s sodobnim pojmovanjem likovnih umetnosti, oblikovanja in konservatorstva-restavratorstva, ki jih Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani prireja že 5. sezono. Namenjena so študentom in širši javnosti.

Ned
9
Maj 2021
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji
Sre
12
Maj 2021
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji
Ned
16
Maj 2021
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
18
Maj 2021
Predstavitev
Lokacija: Platforma Zoom in Facebook stran @JakopicGalerija • Odrasli, študenti, seniorji
Sre
19
Maj 2021
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se