Ljubljana
MGML

SOUND EXPLICIT 2020

Jure Pukl, Howard Curtis; Igor Matković, Mario Babojelić; Bratko Bibič, Dedley Woodleybears feat. Sašo Vollmaier

Torek
8
Sep 2020
Čas: 20:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
SOUND EXPLICIT 2020
© Matej Vidmar

JURE PUKL & HOWARD CURTIS

Jure Pukl, eden najustvarjalnejših saksofonistov mlajše slovenske jazz generacije, igra s Howardom Curtisom že od leta 2004. Skupaj sta posnela več zgoščenk, med drugim Jure Pukl – The Long Run za avstrijsko hišo ORF (2009) in Percussion Discussion. Njuna avtorska glasba se napaja iz različnih glasbenih zvrsti, njen skupni imenovalec pa je improvizacija, interakcija, liričnost in izleti v neznano. Pukl je aktiven na mnogih svetovnih odrih in med drugim dobitnik nagrade Prešernovega sklada.

Howard Curtis je renomirani tolkalec in mentor mnogim mladim glasbenikom. Njuno skupno glasbeno ustvarjanje odraža njuno dolgoletno prijateljstvo.


© Matej Vidmar

IGOR MATKOVIĆ & MARIO BABOJELIĆ 

Igor Matković in Mario Babojelić bosta premierno predstavila novi projekt, ki je nastal na povabilo organizatorja ciklusa Sound Explicit. 

Igor Matkovič je eden najzanimivejših trobentačev na slovenski jazzovski sceni. Trobento je doštudiral na oddelku za jazz Univerze v Gradcu. Poleg trobente igra tudi klaviature in je glasbeni producent. Sodeloval je na več kot tridesetih ploščah in koncertiral v Evropi in Ameriki. V zadnjem času gostuje na Kitajskem in v Afriki. Je gost številnih jazz festivalov in uglednih koncertnih dvoran.

Mario Babojelić je kitarist, aranžer in producent, ki sodeluje z različnimi glasbenimi zasedbami in glasbeniki, kot so AKA Neomi, Bowrain, Denis Beganović, Marina Martensson in Teo Collori. Zaključil je študij kitare na glasbenem konservatoriju v Celovcu. Poleg rednega koncertiranja poučuje kitaro na Glasbeni šoli Franca Šturma.


© Nada Žgank, Elena Shirin, Miha Matavž

Hommage a cliché: BRATKO BIBIČ & DEDLEY WOODLEYBEARS FEAT. SAŠO VOLLMAIER

Bratko Bibič (SI) – harmonika, vokal
Paul Schuberth (A) – harmonika, vokal
Victoria Vicy Pfeil (A) – saksofoni, vokal
Tomáš Novák (CZ) – violina, vokal
Sašo Vollmaier (SI) – električni klavir 

Skladatelj in harmonikar Bratko Bibič bo v okviru cikla Sound Explicit razsrediščil glasbeno repertoarno konfiguracijo s sodelavci, s katerimi dobrih pet let soustvarja v kvartetu B.B. & Dedley Woodleybears. Glasbeniki bodo prepletali Bibičeve izbrane domišljijsko filmske pripovedi in mešane venčke z lastnim naborom avantgardnega jazza, nove glasbe, eksperimentalne svetovne glasbe in improvizacijo. K slednjim bodo pomembno prispevale klavirske intervencije in interakcije Saša Vollmaierja. Nastop je povezan z izidom dvojnega albuma Bratka Bibiča Hommage à cliché, na katerem so vidno zastopani posnetki skladb v izvedbi in soavtorstvu vseh sodelujočih.


Organizator: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Center in Galerija P74
Vodja projekta: Mojca Zupanič
V sodelovanju z: Muzej in galerije mesta Ljubljane
S podporo: Mestna občina Ljubljana, Balassijev inštitut

Vstopnina: 7 EUR
**Vstopnice si lahko predhodno zagotovite v delovnem času Galerije Jakopič ter dve uri pred dogodkom.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se