Ljubljana
MGML

SOUND EXPLICIT 2021

Gal Furlan, Cene Resnik; Jozhy Baiza

Ponedeljek
6
Sep 2021
Čas: 20:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Gal Furlan © Iztok Zupan
Gal Furlan © Iztok Zupan

GAL FURLAN & CENE RESNIK

Gal Fulan je glasbeno znanje nabiral pri bobnarju in tolkalcu Zlatku Kaučiču in se kasneje pridružil skupini Kombo ter z njo redno nastopal dobro desetletje. Sodeloval je v projektu Kombo A in v sestavi Kombo B. Redno sodeluje v projektih improviziranega tipa z različnimi glasbeniki, tudi v naključnih in enkratnih sestavih.
Cene Resnik je tenorski saksofonist, diplomant celovške akademije, ki živi in ustvarja v Ljubljani, ob jazzu intenzivno raziskuje meje proste improvizirane glasbe. Kot eden vidnejših predstavnikov kreativne jazz – improvizirane glasbene scene sodeluje z različnimi domačimi in tujimi glasbeniki.

Glasbenika se bosta premierno predstavila v duetu.

Cene Resnik © Nada Žgank


JOZHY BAIZA

Kdo, oziroma je mogoče boljše vprašanje, kaj je Jozhy Baiza?
To je skupno ime za raznovrstne projekte glasbenika Jošta Lampreta, v katere ta vabi različne glasbene ustvarjalce, s katerimi ustvarja nove zasedbe, zgodbe in kompozicije ter raziskuje nove glasbene sloge.
Za to priložnost se bo premierno predstavil s triom, v katerem igra skupaj z odličnima glasbenikoma Nejcem Škoficem na klaviaturah in Žigo Šercerjem na tolkalih. Skupaj se bodo podali v čudoviti svet flamenko glasbe.

Jozhy Baiza © Nada Žgank


Sound Explicit je ciklus zvočnih eksperimentalnih dogodkov, ki predstavljajo širok žanrski razpon – od zvočnih raziskav in improvizirane glasbe do eksperimentalnih zvočnih projektov. V Zavodu P.A.R.A.S.I.T.E. so ga zasnovali v letu 2003, da bi podprli neodvisno raziskovanje in kreativno ustvarjanje na področju sodobnih zvočnih umetnosti.

Organizator: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Center in Galerija P74
Vodja projekta: Mojca Zupanič
V sodelovanju z: Muzej in galerije mesta Ljubljane
S podporo: Mestna občina Ljubljana
Sponzor: Pizzerija Foculus

Vstopnina: 7 EUR
**Vstopnice si lahko predhodno zagotovite v delovnem času Galerije Jakopič ter dve uri pred dogodkom. Vstop na prizorišče bo možen pod takrat veljavnimi ukrepi in z izpolnjevanjem PCT pogojev.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se