Ljubljana
MGML

Delavnice za vrtce in šole ob razstavi Taljenje

V sklopu razstave Taljenje. Podobe podnebnih sprememb vabimo vrtčevske in šolske skupine na ogled dela fotografov, ki so se prelevili v preučevalce podnebnih sprememb, in mladim obiskovalcem omogočamo, da se na naših delavnicah tudi sami preizkusijo v raznolikih fotografskih tehnikah. Ob razstavi izvajamo tudi vodstva za šolske skupine.

None
© arhiv MGML

V Galeriji Jakopič ob razstavah izvajamo tri vrste delavnic pod vodstvom izkušenega fotografa:

* Svetloris (za vrtce, OŠ in SŠ): Risanje s svetlobo je izredno kreativna tehnika umetniške fotografije, pri kateri rišemo vzorce z barvnimi lučkami, medtem pa fotoaparat v dolgi ekspoziciji beleži svetlobne poteze.

* Fotogram (za vrtce, OŠ in SŠ): Otroci s pomočjo predstavitve najprej spoznajo, zakaj je fotografija "zapis svetlobe", nato pa se sami preizkusijo v stari tehniki izdelave fotografij – cianotipiji.  

* Camera obscura (2. in 3. triada OŠ in SŠ): Učenci raziskujejo osnovne zakonitosti fotografske podobe, ki nastane pri prehodu svetlobe skozi odprtinico – seznanijo se s predhodnico današnjih fotoaparatov, t. i. temno sobo ali camero obscuro.


Več o delavnicah tukaj

Ob delavnicah izvajamo tudi vodstva za šolske skupine po razstavi Taljenje. Podobe podnebnih sprememb, ki je na ogled do 1. maja.

Zagotovite si svoj termin!

Rezervacije za delavnice in vodstva sprejemamo na prijava@mgml.si ali na 01 24 12 506.

Objavljeno: 14. 2. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se