Ljubljana
MGML

Izšel je Inzin #0 Procesiranje

Prva tiskovina študijske skupine Od blizu

Inzin #0 z naslovom Procesiranje je nastal v sklopu študijske skupine Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta. Namenjen je javni predstavitvi materialov, projektov in razmišljanj udeležencev, tutorjev in mentorjev skupine na izbrano temo.

Inzin #0 Procesiranje
Inzin #0 Procesiranje © Matevž Paternoster

Sveže natisnjena nulta številka je zasnovana eksperimentalno in vključuje projekte petih udeleženk in udeleženca preteklih delavnic, ki so v letošnjem študijskem letu prevzeli vlogo tutorjev; Ane Marwan, Julije Hoda, Olge Lipič, Une Rebić, Ane Geršak in Marijana Močivnika. Njihove fotografske podobe se prepletajo s poetičnimi razmisleki o fotografiji, vsakdanu in odnosih, povezovalna rdeča nit pa je sam proces.

Od tod tudi naslov Procesiranje. »Tu se vežemo na generalni interes, ki nas povezuje (ali pa nas je začel povezovati) – fotografija. Lahko je proces, ki smo ga imeli med ali po Od blizu, lahko pa je to neka nova analiza, razmišljanje, tok misli, ali samo fotografije,« je pojasnil eden od petih mentorjev skupine Metod Blejec.

Celoten kolektiv študijske skupine Od blizu si nadeja tudi v prihodnje izdajati inzin, da bi udeleženci svoja fotografska dela oziroma projekte, zasnovane pod budnim mentorskim in tutorskim očesom, lahko tudi v tiskani obliki predstavili čim širšemu občinstvu.

Inzin #0 Procesiranje je na prodaj v Galeriji Jakopič, Mestnem muzeju Ljubljana, Mestni galeriji Ljubljana, Cukrarni in v Galeriji Fotografija.

Mentorsko ekipo Od blizu sestavljajo Metod Blejec, Saša Kralj, Matevž Paternoster, Janja Rebolj in dr. Marija Skočir. Več o delu skupine in programu tukaj

Objavljeno: 16. 3. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se