Ljubljana
MGML

Dr. Marija Skočir med ocenjevalci Kranj Foto Fest Portfolio Review

Višja kustosinja Dr. Marija Skočir, vodja Galerije Jakopič in Galerije Vžigalica, je ena od ocenjevalcev letošnjega Kranj Foto Fest Portfolio Review. Fotografi in fotografinje so vabljeni, da svoje prijave za Portfolio Review oddajo še do 24. julija

Dr. Marija Skočir
Dr. Marija Skočir © Tone Stojko

Kranj Foto Fest Portfolio Review bo potekal v petek, 26. avgusta 2022, v Kranju, med otvoritvenim tednom mednarodnega festivala sodobne fotografije Kranj Foto Fest.

Na Portfolio Review bo do 20 na podlagi razpisa izbranih fotografinj oz. fotografov imela priložnost, da bo njihovo delo v pogovoru “ena na ena” komentirala ekipa kustosov, fotografov, založnikov, galeristov in ter ostalih posameznikov, vpletenih v svet festivalov fotografije.

V letošnji ekipi ocenjevalcev je tudi višja kustosinja Dr. Marija Skočir. Doslej je kurirala preko 30 razstav v Galeriji Jakopič in na drugih prizoriščih, v glavnem s področja fotografije, pa tudi drugih vizualnih umetnosti. Vodila je več kot 80 razstavnih in kulturnih projektov, konferenc, izobraževalnih programov in dogodkov, med drugim dvakrat slovensko predstavitev na beneškem bienalu. Je (so)avtorica in urednica številnih monografskih in kataloških publikacij, decembra 2021 pa je doktorirala na temo s področja srednjeevropske zgodovine fotografije.

Ob zaključku Kranj Foto Fest bo med vsemi sodelujočimi izbran zmagovalec Portfolio Review-ja. Ta bo svoje delo lahko predstavil na samostojni razstavi naslednje edicije Kranj Foto Festa.

Leta 2021 je bilo na Portfolio Review-ju najbolje ocenjeno delo Lina Gerkmana (1995, Slovenija), ki se bo na tokratni ediciji festivala predstavil s samostojno razstavo v galerijskih prostorih Layerjeve hiše v Kranju.

Objavljeno: 14. 7. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se