Ljubljana
MGML

Evropski teden mobilnosti: V galerijo z zeleno energijo!

V MGML smo se ponovno priključili iniciativam v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal od 16. do 22. septembra. Galerija Jakopič se tednu mobilnosti pridružuje s celotedensko akcijo V galerijo z zeleno energijo!, v sklopu katere bo prost vstop zagotovljen vsem, ki bodo dokazali, da so do galerije prispeli na trajnosten način. V Cukrarni pa bodo izvedli akcijo Pusti sled in v sodelovanju z mimoidočimi kolesarji ustvarili prav posebno umetnino. 

None
© Una Rebić

Letošnji Evropski teden mobilnosti poteka pod sloganom Trajnostno povezani. Pobuda tedna si prizadeva zmanjšati avtomobilski promet na fosilna goriva in spodbuditi prebivalce k uporabi trajnostne mobilnosti – hoje, kolesa ali javnega prevoza.

V Galeriji Jakopič so v času Evropskega tedna mobilnosti od 16. do 22. septembra pripravili prav posebno akcijo V galerijo z zeleno energijo! za vse obiskovalce, ki bodo dokazali, da so do galerije prispeli na trajnosten način:
- peš ali s kolesom (obiskovalci to dokažejo s fotografijo začetka poti, ki jo posnamejo pred hišo, službo ali drugo izhodiščno lokacijo in s fotografijo, posneto pred GJ
- z LPP (obiskovalci to dokažejo z do uro starim selfijem, posnetim v avtobusu LPP)

Obiskovalci so vabljeni tudi k deljenju fotografij zelenega popotovanja do Galerije Jakopič na socialnih omrežjih in k širjenju ključnikov #evropski teden mobilnosti #galerijajakopič #vgalerijozzelenoenergijo.

V Cukrarni pa vse nadobudne kolesarje v začetku prihodnjega tedna vabijo, da se pripeljejo na dvorišče galerije in v sklopu akcije Pusti sled pomagajo ustvariti prav posebno umetnino. Na dvorišču jih bodo pričakale barvne luže, čez katere se bodo lahko zapeljali s svojimi kolesi. Tako bo v okvirju, ki bo narisan na parkirišču, počasi nastala slika. Vsaka sled bo ostala in postala del čisto posebne umetnine, ki bo parkirišče Cukrarne krasila do konca tedna mobilnosti. Prvih 20 kolesarjev bo prejelo tudi brezplačno vstopnico za obisk Cukrarne. Točen datum bo znan kmalu!

Ostanimo trajnostno povezani tudi z umetnostjo!

Objavljeno: 14. 9. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se