Ljubljana
MGML

Avdio vodnik po razstavi Valovanje fotografov NOOR Images

Nujna oprema za avdio izkušnjo Valovanja: pametni telefon in slušalke!

Razstavni projekt Valovanje: Vizualni dnevnik vode skozi krovno tematiko vode in fotografij iz arhivov NOOR Images odstira globlje, niansirane, nadnacionalne povezave v svetu in raziskuje globalna vprašanja podnebne krize, človeškega bivanja in družbene neenakosti. Ko govorimo o vodi, ne smemo zanemariti povezave vode in zvoka ter njunega vpliva na človeško telo in življenje. Zato sta se kuratorja razstave Stefano Carini in dr. Marja Skočir odločila, da poskušata koncept in doživljanje razstave podkrepiti tudi z zvočnimi krajinami in posebnim avdio vodnikom.

Odprtje razstave Valovanje: Vizualni dnevnik vode, 2023
Odprtje razstave Valovanje: Vizualni dnevnik vode, 2023 © Blaž Gutman / MGML

Razstavo Valovanje: Vizualni dnevnik vode s svojimi deli, vezanimi na temo vode, sooblikuje 12 fotografinj in fotografov agencije NOOR Images. Njihova dela sledijo poti vode in so predstavljene v tematskih sklopih Izvori; Rituali; Viri; Konflikt; Premiki; Skrajnosti; Človeško telo in Radost. Za vsak sklop sta glasbenika Breed in Ingmar Nieuwold ustvarila posebne zvočne krajine, ki obiskovalcem omogočata drugačno, intenzivnejšo potopitev v razstavljena dela. Fotografije si poskusite ogledati brez zvočne spremljave, nato pa z njo in z nami delite vašo izkušnjo.

Kot nadgradnja zvočnih krajin je nastal tudi poseben interpretativni avdio vodnik po razstavi s prvoosebno pripovedjo Vode, ki mu lahko prisluhnete s klikom na spodnjo povezavo oz. si ga med obiskom galerije lahko naložite preko QR kode:
 

Vzemite si čas in se potopite v drugačno galerijsko izkušnjo!

Objavljeno: 17. 2. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se