Ljubljana
MGML

Destilator pop-up: Izdelki s pečatom razstav Galerije Jakopič

Ob odprtju razstave Valovanje: Vizualni dnevnik vode je v Galeriji Jakopič zaživela tudi Destilator pop-up trgovinica. V njej najdete uporabne reciklirane izdelke - denarnice, torbe, mape in še kaj, ki so v trajnostno naravnanem duhu projekta Valovanje nastali iz stare promocijske zastave in iz transparenta minulih razstav v naši galeriji. Zamislila in sešila jih je trajnostna oblikovalka Maja Modrijan, gonilo in srce Destilator Studia. Vabljeni, da si zagotovite svoj limited edition kos, v katerega so dobesedno všiti drobci 15-letne razstavne zgodovine Galerije Jakopič.

Izdelki iz limited edition serije GJ by Destilator Studio
Izdelki iz limited edition serije GJ by Destilator Studio © Maja Modrijan
Destilator Studio je po Majinih besedah tu, da v družbo kaplja navdihujoče ideje in praktične rešitve, prelite skozi etično-ekološki filter: "Za male in velike premike na bolje."

Destilator pop-up štender vas pozdravi takoj ob vhodu v Galerijo Jakopič. Na njem najdete izdelke, nastale iz odpadnih materialov, ki so se leta prašili v skladišču Galerije Jakopič, Maja pa jim je navdahnila novo življenje. Nekaterim je nadela tudi navihana imena: Klasik borša, Vele borša, Fest povšter, Volilna denarnica in Štrik torba.

Nakup izdelka iz naše omejene serije GJ by Destilator Studio je korak k temu, da napravimo premik k bolj trajnostnemu razmišljanju in ozavestimo, da je mogoče tudi iz odpadnih materialov narediti marsikaj lepega in uporabnega. Pa tudi trpežnega!

Destilator Studio je neprofitna organizacija, ki se ukvarja s trajnostnimi načini bivanja, delovanja in proizvodnje. Maja in njeni občasni sodelavci in prostovoljci verjamejo, da je takšno razmišljanje najbolj smiselno. Sicer Maja pri svojem delu rada raziskuje, preizkuša in izumlja. Skratka išče rešitve in izdelke za vsakdanje življenjske potrebe in navade, ki so v družbenem, etičnem in ekološkem pogledu boljša alternativa obstoječim. Najraje tako, da se pri tem tudi umaže. Destilator Studio projektno tudi sodeluje z različnimi podjetji, organizacijami in posamezniki.

Maja je prav tako vzpostavila Destilator papirfabriko in s sodelavci naredila ročno izdelan papir iz naših starih tiskovin, na katerega smo natisnili vabila za razstavo Valovanje. O izkušnji sodelovanja pri projektu je zapisala:

"Aktualna razstava se ne ukvarja le z všečnimi vizualnimi vodnimi foto vtisi. Celostno obravnava vodo kot dragoceno dobrino, ki ni samoumevna. Zato je tudi pristop do prezentacije celosten, pripravljen z minimalnimi novimi materiali, z veliko kreative in z uporabo zavrženega, odpadnega, (skoraj) pozabljenega. V želji, da vodi in okolju nasploh čim manj škodijo/ škodimo, smo se z ekipo našli in povezali."

Izdelki GJ by Destilator Studio so na voljo tudi v spletni trgovini MGML.


Objavljeno: 22. 2. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se