Ljubljana
MGML

Poziv za oddajo prispevkov za revijo Fotoantika

skrajni rok za oddajo je 11. 4. 2023

Večdisciplinarna revija Fotoantika, ki izhaja že od leta 1979, je objavila poziv za objavo strokovnih prispevkov s področja teorije in zgodovine fotografije. Zainteresirani avtorji oz. avtorice naj prispevke po elektronski pošti pošljejo najkasneje do 11. aprila 2023

None

Revija Fotoantika je namenjena objavi strokovnih prispevkov s področja teorije in zgodovine fotografije. Izhaja enkrat letno od leta 1979 in je večdisciplinarna. Izzide predvidoma v začetku junija (v času prireditve Fotoantika, ki jo organizira Društvo fotografov Slovenije). Tematsko je razdeljena na več vsebinskih sklopov z osrednjim tematskim sklopom o zgodovini (slovenske) fotografije. V njej so obravnavani tudi teoretični pogledi na fotografijo, delovanja ustanov, galerij in društev, neobjavljene in obujene fotoreportaže, prispevki o fotografski opremi, recenzije in intervjuji.

Prispevke pregleda uredniški odbor, ki ga od novembra 2022 sestavljajo: dr. Jan Babnik (Zavod Membrana), Zoran Gregorič (Društvo fotografov Slovenije), dr. Primož Lampič (Muzej za arhitekturo in oblikovanje), dr. Marija Skočir (Muzej in galerije mesta Ljubljane), dr. Rebeka Vidrih (UL, Filozofska fakulteta) in Andreja Zupanec Bajželj (Muzej novejše zgodovine Slovenije).

K prijavi prispevkov v elektronski obliki na fotoantika@muzej-nz.si vabimo vse, ki vas zanima problematika zgodovine fotografije in fotografskih zapuščin.

Več informacij je na voljo v spodnjih dokumentih:

dopis_Fotoantika_.jpg
Poziv za oddajo prispevkov Fotoantika 2023_2.pdf
Navodila avtorjem prispevkov za revijo Fotoantika.pdf

Objavljeno: 3. 3. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se