Ljubljana
MGML

Vabimo na celoletno fotografsko izobraževanje Od blizu 2024

Zagotovite si svoje mesto na prijava@mgml.si

Celoletni program neformalnega izobraževanja za odrasle Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta v Galeriji Jakopič omogoča, da se občutljivi posamezniki od blizu soočijo s poslanstvi, ki jih medij fotografije uresničuje. Uvaja pristope k fotografiji in k širjenju sporočilnosti fotografije, ki bolj kot na tehnični dovršenosti opreme in veščini temeljijo na urjenju očesa in osebnosti fotografa. Z vami delimo datume in teme srečevanj v letu  2024, da si lahko čimprej zagotovite svoje mesto, saj je število udeležencev omejeno.

None
© Metod Blejec / MGML

Za leto 2024 smo ponovno zasnovali zanimiv program fotografskih delavnic za odrasle, ki bodo vsebinsko vezane na galerijske postavitve Galerije Jakopič. Na njih se boste pod vodstvom ekipe vrhunskih strokovnjakov med drugim dotaknili vizualne pismenosti v sodobni družbi, odnosov v produkciji, distribuciji in percepciji fotografije ter spoznali, kaj je kolaborativna fotografija.

Termini in teme vikend delavnic Od blizu 2024:
26.–27. 1. 2024: Kritično mišljenje kot osnova vizualne pismenosti
22.–23. 3. 2024: Dimenzije; Prostor, forma in razsežnost v fotografiji
31. 5.–1. 6. 2024: Fotografija in arhetip
27.–28. 9. 2024: Razmerja moči; Analiza odnosov v produkciji, distribuciji in percepciji fotografije
29.–30. 11. 2024: Kolaborativna fotografija; Izkušnja soustvarjanja

Delavnice so primerne tako za izkušene fotografe in fotografinje kot za posameznike in posameznice, ki se s fotografijo ukvarjajo ljubiteljsko oz. jo uporabljajo pri svojem delu.

Cena vseh 5 delavnic je 650 € / osebo. Ob takojšnjem plačilu celoletnega programa vam priznamo 10 % popust (585 € / osebo). Člani Kroga prijateljev Galerije Jakopič lahko uveljavljajo 15% popust na redno ceno programa (552,5 € / osebo).

Možno se je udeležiti tudi zgolj prve delavnice, ki bo odprta za širši krog udeležencev, za ceno 130 € / osebo. Za  tiste, ki bi se po  tej prvi izkušnji odločili, da se bodo vpisali v celoletni tečaj, so možnosti plačila naslednje:
- plačilo preostalih 4 delavnic v enkratnem znesku z 10% popustom (468 € / osebo) ali
- plačilo v 10 mesečnih obrokih po 65 €; v primeru obročnega odplačevanja se udeleženci ob vpisu zavežejo k udeležbi in plačilu celoletnega programa

Zagotovite si svoje mesto na prijava@mgml.si

Odprta je tudi možnost, da se na delavnice prijavite v sklopu vaših službenih izobraževanj. Tozadevno za več informacij pišite na janja.rebolj@mgml.si 

Čas in kraj poteka delavnic: Celoletni program obsega 5 delavnic, ki bodo potekale v petek (18:00–21:00) in soboto (9:00–18:00); termin bonus tehnične delavnice bo določen v dogovoru z udeleženci; Galerija Jakopič in druge lokacije MGML; na prostem in v studiih

Strokovni tim: dr. Marija Skočir, kustosinja za fotografijo; Matevž Paternoster, fotograf, delujoč na stičišču arhitekturne, muzejske in komercialne fotografije; Saša Kralj, izkušeni fotoreporter, ki se je preusmeril v avtorsko in mentorsko delovanje; Metod Blejec, multimedijski umetnik, oblikovalec in fotograf; Janja Rebolj, strokovnjakinja za izobraževanje odraslih

Vabljeni, da se nam pridružite, ker fotografija ni le pritisk na sprožilec v pravem trenutku. Je način videnja sveta! 

Več o letošnji delavnici Od blizu si lahko preberete tukaj, spodaj pa si poglejte nekaj fotoutrinkov z minulih delavnic (Metod Blejec / MGML).

Objavljeno: 29. 8. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se