Ljubljana
MGML

Na 39. Slovenskem knjižnem sejmu o protestni fotografiji

v nedeljo, 26. 11. 2023, ob 11. uri, Gospodarsko razstavišče

V organizaciji Fotocone Galerije Fotografija bo v nedeljo, 26. 11. 2023, ob 11. uri na Glavnem odru 39. Slovenskega knjižnega sejma potekal pogovor Protestna fotografija, na katerem bodo sodelovali fotoreporterja Tone Stojko in Nik Erik Neubauer, vodja in kustosinja Galerije Jakopič dr. Marija Skočir ter kustosinja Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije Tina Fortič Jakopič. Vabljeni!



None

Pogovor, ki ga bo moderirala fotografinja Meta Krese, bo osredotočen na protestno fotografijo in na vlogo fotoreporterstva. V ospredju bo srečanje s fotoreporterjema, ki pripadata različnima fotografskima generacijama - Tonetom Stojkom in Nikom Erikom Neubauerjem, o družbeno-zgodovinskem kontekstu in razstavnih projektih, vezanih na temo pogovora, pa bosta več povedali kustosinji dr. Marija Skočir in Tina Fortič Jakopič.

Pogovoru bo sledilo sproščeno druženje s Stojkom in Neubauerjem v Fotoconi, kjer bosta umetnika obiskovalcem na voljo za pogovor in vprašanja ter podpisovanje svojih knjig.


V Galeriji Jakopič ob dogodku napovedujemo, da bomo v drugi polovici 2024 pripravili razstavo, ki se bo dotaknila ljubljanskih protestov v času pandemije covid-19. Na njej bodo predstavljeni številni slovenski fotografi, ki so dokumentirali omenjeni zgodovinski čas od marca 2020 do aprila 2022 in zanimivo sosledje dogodkov.

Objavljeno: 21. 11. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se