Ljubljana
MGML

V Cerknem na ogled razstava mladega fotografa Nala Kocjana Mavrična eksplozija

Z veseljem naznanjamo, da je širši javnosti na ogled še en projekt, izbran za mojstrski tečaj Fotografija opolnomoča s Susan Meiselas. V Cerkljanskem mladinskem alternativnem klubu (C.M.A.K.) se z razstavo Mavrična eksplozija predstavlja mladi fotograf Nal Kocjan. S svojimi portreti želi Nal predstaviti "svet mavričnih ljudi", preko fotografije pa bi rad obiskovalce razstave spodbudil k sprejemanju drugačnosti.

None

Nal Kocjan je mlad umetnik in aktivist, ki se zavzema za spreminjanja sveta na bolje skozi umetnost. Študent 2. letnika fotografije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani se je ob razstavi Susan Meiselas: Mediacije v Galeriji Jakopič udeležil mojstrskega tečaja Fotografija opolnomoča z mednarodno priznano ameriško fotografinjo.

Na s strani U.S. Embassy Ljubljana podprtem mojstrskem tečaju je Nal s Susan Meiselas ter s strokovnjakinjama na področju fotografije Lydio Matthews in Luciano Pinchiero in drugimi udeleženci razvijal projekt, ki je v ospredje postavljal lokalno drag queens sceno. Nal v dokumentiranju te scene prepoznava priložnost za predstavitev njenega umetniškega in kulturnega pomena, ki presega zabavo, na splošno pa v svojih delih pogosto obravnava LGBTQIA tematiko.

Veseli nas, da Nal od 15. 12. 2023 do 14. 1. 2024 v Cerkljanskem mladinskem alternativnem klubu (C.M.A.K.) na razstavi Mavrična eksplozija predstavlja izbor svojih novejših del, nastalih v minulem letu in pol.

Kot so zapisali v cerkljanskem klubu, ima Nal rad močne barvne in svetlobne kontraste, njegova močna točka pa so portreti. Tudi na pričujoči fotografski razstavi se predstavlja s svojimi kreativnimi portreti, s katerimi bi »ljudem rad prikazal svet mavričnih ljudi in jih spodbudil k sprejemanju drugačnosti«. Razstava sodi v razstavni cikel kluba, naslovljen Mladi v Stopnišču.

Več o razstavi: https://cmakcerkno.net/event/razstava-fotografij-nal-kocjan-mladi-v-stopniscu/ 

Objavljeno: 21. 12. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se