Ljubljana
MGML

Kustosinja dr. Marija Skočir med ocenjevalci Photo Folio Review v Arlesu

Vodja in kustosinja Galerije Jakopič dr. Marija Skočir bo letos med 165. mednarodno priznanimi strokovnjaki s področja fotografije, sodelujočimi na dogodku Photo Folio Review v sklopu znamenitega francoskega fotografskega festivala Les Rencontres d'Arles.

Izrez s spletmne strani https://www.rencontres-arles.com/
Izrez s spletmne strani https://www.rencontres-arles.com/

Strokovno ocenjevanje portfelja Photo Folio Review v sklopu Les Rencontres d'Arles je vse od leta 2006 namenjeno profesionalnim fotografom, študentom umetniških šol za fotografijo ter izkušenim ljubiteljskim fotografom z vsega sveta. Lani je pri dogodku sodelovalo 162 mednarodnih strokovnjakov s področja fotografije, ki so se srečali z več kot 300 fotografi iz okoli 30 držav.

Letos je med njimi tudi dr. Marija Skočir. Vodja in kustosinja Galerije Jakopič je že večkrat sodelovala pri tovrstnih ocenjevanjih fotografskih portfeljev, nazadnje v sklopu Kranj Foto Festa leta 2022. Doslej je kurirala preko 30 razstav v Galeriji Jakopič in na drugih prizoriščih, v glavnem s področja fotografije. Vodila je več kot 80 razstavnih oz. kulturnih projektov, izobraževalnih programov in dogodkov ter je (so)avtorica in urednica številnih fotografskih monografskih publikacij.

Na individualni izmenjavi mnenj o svojem portfelju s strokovnjakom je posameznik deležen konstruktivne kritične presoje svojega dela, hkrati pa od sogovornika prejme neprecenljive nasvete. Srečanja vsako leto porodijo nekaj novih sodelovanj pri razstavah ali publikacijah ter možnosti za odkupe fotografij, prav tako pa strokovnjaki med prijavljenimi projekti izberejo tudi najboljšega in ga nagradijo. Lani je strokovnjake najbolj prepričala fotografinja Randa Mirza.

Prijave za oceno portfelja na fotografskem festivalu v Arlesu morajo interesenti oddati preko spleta med 16. 5. (od 19. ure dalje) in 16. 6. 2024, srečanja pa bodo potekala v otvoritvenem tednu festivala, med 1. in 5. 7. 2024.

Več informacij o Photo Folio Review je na voljo TUKAJ

Objavljeno: 16. 5. 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se