Ljubljana
MGML

Analogna magija na drugi fotografski delavnici v seriji Od blizu

"Analogna magija: Črno-bela analogna fotografija. Od fotografske serije do razstave" je naslov druge delavnice v seriji "Od blizu: fotografija kot način videnja sveta", ki bo potekala 17. in 18. novembra v Galeriji Jakopič. 

None
© Metod Blejec

V času priprave retrospektivne razstave Tihomirja Pinterja, mojstra, zavezanega črno-beli analogni fotografiji, se bomo podali v svet nekaterih starih fotografskih tehnik in jih praktično preizkusili ter s tem obudili zavedanje o fotografiji kot izvorno fizikalno-kemičnem procesu. Spoznali bomo zakulisje priprave razstave ter vzpostavili dialog med fotografom in kuratorjem, potreben za končno predstavitev fotografij na galerijskih stenah. Skozi delavnico vas bodo vodili: kustosinja za fotografijo Marija Skočir; fotograf Matevž Paternoster; fotoreporter in pedagog Saša Kralj; fotograf in umetnik Metod Blejec. V soboto pa se nam bo pridružil tudi fotograf Tihomir Pinter.


Poleg udeležencev celotnega izobraževalnega programa, je na vsaki delavnici nekaj prostih mest za udeležence, ki se želijo prijavi samo na posamezno delavnico. V primeru mednarodne udeležbe bo program potekal v angleškem jeziku.

Cena dvodnevne delavnice: 95 €.

Prijave sprejemamo na naslovu prijava@mgml.si do zapolnitve mest.


Več o izobraževalnemu programu "Od blizu: fotografija kot način videnja sveta" najdete na tej povezavi.

Objavljeno: 6. 11. 2017

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se