Ljubljana
MGML

Od blizu: fotografija kot način videnja sveta

… možnost urjenja očesa samega

Junija pripravljamo še zadnjo dvodnevno delavnico v okviru letošnje študijske skupine "Od blizu: fotografija kot način videnja sveta", katere cilj je drugačen izobraževalni model, v katerem z učenjem poučujemo in se s poučevanjem učimo; proces, ki ne temelji na hierarhičnem posredovanju nasvetov, kaj naj bi kdo naredil, mislil in ponovil, temveč je poln izkušenj in omogoča sprotno razpiranje vsebin in vzajemno rast.

None
© Metod Blejec

Že po prvi delavnici je postalo jasno, da so se okoli nas zbrali takšni udeleženci, kot so mentorji sami: med seboj zelo raznoliki, z visokimi pričakovanji, a visoko motivirani. Gostje, kot sta Tihomir Pinter, ki je skupino vpeljal v globine procesa črno-bele tehnike, da bi se znova zavedli temeljnega izvora fotografije kot fizikalno-kemijskega procesa, in Tone Stojko, ki je v galerijo prenesel cel portretni studio, doprinašajo oseben zgled fotografskih mojstrov, ki so do popolnosti dovršili določen segment fotografije in ki jih v našem prostoru zagotovo imamo. To je za učečega se posameznika, ki še išče svoj primarni izrazni način, bistvenega pomena. Naš poudarek ni le na načinih produkcije fotografije, temveč tudi na vrstah njene prezentacije: od razstave, fotoeseja do fotoknjige.

In ravno izdelava fotoknjige, ki nam bo jo predstavil fotograf in založnik Jaka Babnik, je poleg popotne fotografije vsebina delavnice, ki bo potekala 1. in 2. junija.

Več o študijski skupini Od blizu: fotografija kot način videnja sveta.


Objavljeno: 24. 4. 2018

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se