Ljubljana
MGML

Galerija Jakopič se v letu 2019 osredotoča predvsem na predstavitev kakovostne slovenske sodobne fotografske produkcije

Program Galerije Jakopič  bo v letu 2019 usmerjen v predstavitev kakovostne slovenske sodobne fotografske produkcije in pomembnih tujih ustvarjalcev na področju fotografije. 

Del v Srbiji (27. 3. 1999) sestreljenega "nevidnega aviona" F-117A. Operacijo je NATO poimenoval "Operation Noble Anvil", v Jugoslaviji pa so jo pogosto poimenovali/preimenovali "Operation Mercyful Angel”.
Del v Srbiji (27. 3. 1999) sestreljenega "nevidnega aviona" F-117A. Operacijo je NATO poimenoval "Operation Noble Anvil", v Jugoslaviji pa so jo pogosto poimenovali/preimenovali "Operation Mercyful Angel”. © Jaka Babnik

Po zaključku fotografske razstave NA MOJE OČI: Zgodbe iz Iraka marca odpiramo razstavo Scotoma, na kateri se DK predstavlja z večimi tematsko povezanimi cikli. Krstno prikazana dela predstavljajo svojevrsten prelom z dosedanjim ustvarjanjem fotografa, saj v kontekstu avtorjevega opusa prinašajo povsem drugačen pristop k fotografiji. Junija napovedujemo odprtje razstave Geometrija luči, posvečene delu madžarsko-francoskega fotografa svetovnega slovesa Luciena Hervéja. Leto končujemo z razstavnim projektom Jake Babnika Pygmalions, ki se na formalnem nivoju še vedno dotika področja fotografije, a poskuša to neposredno preizprašati z vnosom razmerja fotografija – objekt – gledalec.

Objavljeno: 4. 1. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se