Ljubljana
MGML

[M_oder] Simona Kuntarič Zupanc: Maroko, voda in ljudje

Magistrsko delo z naslovom "Družbeni pomeni vode: Podzemni in nadzemni vodni (iz)viri, poti ter njihove infrastrukture v vasi Ašbarū, Maroko" je avtorica pripravila v okviru 6-mesečne etnografske raziskave, ki jo je izvedla leta 2021 v provinci Al Haouz, s posebnim fokusom na vas Ašbarū.

Torek
16
Apr 2024
Čas: 18:00–19:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Simona Kuntarič Zupan
Simona Kuntarič Zupan © osebni arhiv

Simona Kuntrič Zupanc se je pri svoji raziskavi osredotočila na vprašanja oskrbe z vodo, vodnih tehnologij, infrastrukture ter vodnih izvirov, pri čemer se je osredotočala na njihovo družbeno uporabo, hidrosocialne dinamike in pomene. Poleg tega so jo je zanimali še simbolni in duhovni pomeni vode na preučevanem območju. Vse te vidike je združila v etnografsko študijo. Magistrsko delo je nastalo pod mentorstvom dr. Sarah Lunaček Brumen z Univerze v Ljubljani in somentorstvom dr. Nataše Gregorič Bon z ZRC SAZU. Magistrsko delo je kasneje nekoliko nadgradila in preoblikovala še za objavo v obliki znanstvene monografije pri Knjižnici Glasnika SED.


Simona Kuntarič Zupanc je magistrirala iz etnologije in kulturne antropologije na UL. Z oktobrom 2023 je pričela z doktorskim študijem na istem oddelku in se zaposlila kot raziskovalka na projektu DEAGENCY. Disertacijo pripravlja pod mentorstvom dr. Mirjam Mencej (Univerza v Ljubljani) in pod somentorstvom dr. Agnes Hesz (Univerza v Pècsu). Raziskovalno se ukvarja z vlogo mrtvih v sodobni ruralni družbi.

Obvezna rezervacija mest: prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.

Predavanje je brezplačno.

Čet
18
Apr 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
20
Apr 2024
Predavanje
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti
Čet
9
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
16
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se