Ljubljana
MGML

Ta veseli dan kulture 2018 v Mestnem muzeju Ljubljana

Dan odprtih vrat

Na pragu veselega decembra v ponedeljek, 3. decembra, obeležujemo obletnico rojstva Franceta Prešerna. Na ta dan tradicionalno odpiramo svoja vrata tudi v Mestnem muzeju Ljubljana. In kaj smo vam pripravili letos? Preverite program in zagotovo boste našli kaj zanimivega tudi zase!

Ponedeljek
3
Dec 2018
Čas: 10:00–18:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
Ta veseli dan kulture 2018 v Mestnem muzeju Ljubljana

10.00–18.00 Obisk razstave Ivan Cankar
Cankarja vsi poznamo. Pa je to res? Vemo tudi, kako je živel in kakšen je bil v resnici njegov čas? Na srečo nam je sledi svojih življenjskih poti od rojstva do smrti Ivan Cankar zapustil v svojem obsežnem literarnem opusu. S premišljenim izborom Cankarjevih citatov ter orisom ključnih zgodovinskih okoliščin, v katerih se je znašel, vam razstava Ivan Cankar v Mestnem muzeju ponuja, da se vživite v pisateljevo življenje in Cankarja spoznate tudi kot človeka – slehernika z željami, strahovi, strastmi, mnogimi talenti in tudi šibkostmi. Tokrat skorajda iz prve roke.
10.00–18.00 Družinski ogled razstave Cankar s tiskanim vodnikom Oh, ta Cankar!
Na razstavi vas čakajo zanimiva opravila, v razgibani knjižici pa zabavne naloge, ki vas bodo vodile od rodne Vrhnike prek Ljubljane na Dunaj in spet nazaj v naše glavno mesto. Spoznali boste njegova najznamenitejša dela in rešili naloge, ki vas bodo popeljale v svet našega literarnega genija.
16.00–18.00 Skrivnosti enajste šole, delavnica za družine
Otroci, podajte se na detektivsko raziskovanje razburljivega življenja pisatelja Ivana Cankarja in ugotovite, kdaj in kje se je največ naučil. Preizkusite se v dejavnostih, ki jih ponuja prod ob reki pod mostom. Lovili boste ribe, risali v pesek, se igrali gibalne igre ter si izdelali lutke za igro v senčnem gledališču pod mostom. Tako kot je to počel Ivan kot otrok. Priporočena starost: 5–10 let.
11.00 Javno vodstvo s soavtorjem razstave Cankar, mag. Janezom Polajnarjem

10.00–18.00 Obisk razstave Ljubljana. Zgodovina. Mesto.
Spoznajte zgodovino Ljubljane, njen pomemben geostrateški položaj ter izjemne dogodke od prazgodovine do 20. stoletja. Ob prelomnicah, cesarjih in kraljih ter predsednikih, se na razstavi srečajte tudi z vsakdanjim življenjem v mestu in običajnimi ljudmi, ki so v mestu bivali in v njem pustili svoj pečat. 

10.00–18.00 Obisk razstave Elza Kastl Obereigner (1884–1973), kiparka in slikarka
Razstava Elze Kastl Obereigner (1884-1973) predstavlja doslej spregledano in pozabljeno kiparko. S svojimi plastikami je stopila pred ljubljansko javnost leta 1902. Njen mladostni kiparski opus je v Mestnem muzeju Ljubljana na ogled prvič po več kot 100 letih.
15.00 Javno vodstvo po razstavi Elza Kastl Obereigner z avtorico Barbaro Savenc

Prost vstop za vse oglede in vodstva. Celoten program MGML na Ta veseli dan kulture si lahko ogledate na tej povezavi.

Čet
23
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
25
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti
Sob
25
Maj 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
1
Jun 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sre
5
Jun 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se