Ljubljana
MGML

Muzej v malem 2019/2020

Z učenci OŠ Kolezije letos pripravljamo Kabinet čudes!
Ustvarjalci tokratne sezone je 18 fantov in deklet, starih med 10 in 13 let, ki vsak teden obiščejo muzej, kjer jim kolegi dokumentalisti, konzervatorji, arheologi, PR-ovci in kustosi iz prve roke predstavijo svoje muzejske poklice. Letos se udeleženci Muzeja v malem bolj podrobno seznanjajo z aktualno razstavo Knjiga. Znanje. Razum., ki ji bodo spomladi dodali svojo razstavo, to pa bo Kabinet čudes. Torej razstava vsega živega, še ne-videnega in neznanega, kar nas žene, da raziskujemo in se vedemo kot prvi 'znanstvenki'.
Muzej v malem 2019/2020

In kako lahko pri razstavi sodeluješ ti? Prinesi svoje čudo in postani del zgodbe Muzeja v malem!

Pobrskaj doma (ne pozabi na klet in podstrešje), iskanje ponovi pri babici, dedku, teti ali stricu in k nam v muzej prinesi ali pošlji tisti predmet, ki se tebi (med vsem, kar si nabral) zdi najbolj nenavaden, skrivnosten, odbit ali zaradi svoje zgodbe pač zelo poseben. Mladi kustosi razstave Kab?net čudes ga bodo z veseljem vključili v svoj projekt! Pa še to: razstava bo imela vse, kar imajo velike razstave – od novinarske konference do odprtja s pogostitvijo in vodstev z izkušenimi vodiči!

4 stvari, ki jih moram narediti, če želim sodelovati:
1. Najdem svoje čudo.
2. Prinesem ali pošljem ga v Mestni muzej Ljubljana.*
3. S prijatelji in sorodniki pridem na razstavo.
4. Ko bo razstave konec, pridem po predmet, v muzeju pa mi zanj izdajo tudi certifikat.

*Datum zbiranja predmetov v Mestnem muzeju Ljubljana, Gosposka 15, 1000 Ljubljana, bomo sporočili naknadno. 

>>> Akcesijski obrazec<<<

Zapiski z naših srečanj v sezoni 2019/2020

Preberite dnevnik tedenskih srečanj Muzeja v malem. Zapise pripravljamo letošnji udeleženci.

Več o srečanjih

… Tako se je spomladi 2020 kreativno načrtovala žal nikoli izvedena razstava Kab?net čudes. Predmeti so se zbirali, postavitev snovala, vodstva pripravljala ... pa je prišla %&#KORONA!#$%«!

A mi se ne damo! Čeprav je trajalo celo dolgo pandemsko leto in se je vmes šola obrnila na glavo, smo se udeleženci projekta Muzej v malem leto kasneje znova zbrali. Za zaključek našega projekta smo se lotili čisto nove teme, saj razstava Knjiga. Znanje. Razum., ob kateri smo snovali prvotni projekt, že dolgo ne stoji več. Več o novem projektu Naslednjih 30 je naših! si preberite tukaj.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se