Ljubljana
MGML

M_oder

Naj vaše raziskovalno delo postane dobra zgodba!

Poziv za vse, ki si želite svojo seminarsko, diplomsko ali magistrsko nalogo predstaviti na muzejskem prizorišču.

Janja Rebolj, vodja projekta M_oder
Janja Rebolj, vodja projekta M_oder © Andrej Peunik / MGML

Odpiramo vrata predstavitvam odličnih seminarskih, diplomskih, magistrskih in drugih raziskovalnih nalog.

Če ste v svojo nalogo ali raziskavo vložili veliko truda in prišli do zanimivih ugotovitev, bi bilo res škoda, da tega ne bi delili z vašimi prijatelji, družino in širšo zainteresirano javnostjo. V MGML vam ponujamo priložnost, da svoje izsledke predstavite z govorniškega pulta muzejske konferenčne dvorane.

Ob tem vam bomo ponudili, da bo vaša strokovno odlična naloga odlično zvenela tudi, ko jo boste predstavili. Naučili vas bomo, kaj deluje in kako zadovoljiti raznoliko publiko ter z vami zvadili 45-minutni nastop. Naš skupni cilj je, da boste na predstavitvi sproščeni in samozavestni, svoja odkritja z lahkoto predstavili na zanimiv in navdušujoč način, obenem pa pridobili veščine nastopanja. 

  • Osvežili (ali celo pridobili) boste svoje znanje o učnih stilih in zaznavnih sistemih naših obiskovalcev.
  • Predstavili vam bomo 4MAT - orodje izkušenih govorcev, s katerim prepoznajo različne zaznavne stile poslušalcev (vizualni, auditivni in kinestetični tip) in tako s svojo predstavitvijo zadovoljijo vsem v dvorani.
  • Podprl pa vas bo tudi kustos, ki se (če se) v muzeju ukvarja s podobno tematiko.

Prvi korak do vaše predstavitve je, da nam pošljete kratek povzetek vaše naloge. Še posebej bomo veseli tem, ki se navezujejo na kulturno dediščino, turizem, zgodovino, umetnost, etnologijo, matične muzejske vede, zanimajo pa nas tudi interdisciplinarno zastavljene naloge. Dodajte nekaj stavkov o sebi in vse skupaj pošljite na naslov janja.rebolj@mgml.si.

Vaša mentorica Janja Rebolj, vodja programov za odrasle in trenerka komunikacijskih veščin, vas bo povabila na razgovor in se z vami dogovorila o morebitnem sodelovanju. Predstavitve bodo predvidoma potekale enkrat mesečno, in sicer ob torkih zvečer. Vsak študent bo prejel tudi knjižico s predstavljeno teorijo učnih stilov in osnov retorike.



Na M_odru so se že predstavili:

Timotej Pavlin: Podnebne spremembe v pozni antiki
Ines Žganec: France Tomažič, prvi diplomant Plečnikove šole v Ljubljani
Metod Zupan: Boji za prilastitev Stadiona : Analiza pojavljanja koncepta javnega v projektu prenove Stadiona za Bežigradom
Robert Rener: Topografija srednjeveške Ljubljane v odkritjih med 1955 in 2019

Objavljeno: 8. 3. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se