Ljubljana
MGML

Poletna muzejska noč v Galeriji Jakopič

V Galeriji Jakopič se pridružujemo skupni akciji slovenskih muzejev in galerij Poletna muzejska noč. V soboto, 18. junija, med 18.00 in 24.00, vas vabimo na brezplačen ogled razstave Letizia Battaglia: Fotografija kot življenjska izbira. Ob 21.00 vas bo po razstavi popeljala kustosinja dr. Marija Skočir, pripravili smo tudi dogodke za najmlajše.

Sobota
18
Jun 2022
Čas: 18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, družine, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
arhiv Poletna muzejska noč
arhiv Poletna muzejska noč

Razstava Fotografija kot življenjska izbira skozi izbor 300 fotografij predstavlja celotni opus Letizie Battaglia. Fotografije, od katerih številne še niso bile razstavljene, razkrivajo družbeni in politični kontekst, v katerem so bile posnete, objavljene, razstavljene, doživete in interpretirane. Battaglia je znana po fotografijah mafije, a na pričujoči razstavi je teh le za vzorec. Kuratorka Francesca Alfano Miglietti je želela fotografinjo predstaviti predvsem kot revolucionarko po slogu in vsebini ter kot osebo, ki, tako zasebno kot pri svojem delu, "nikoli ni zanemarila senc".

Ob 21.00 vas bo po razstavi popeljala kustosinja in vodja Galerije Jakopič dr. Marija Skočir. Ob razstavi Letizie Battaglia je dr. Skočir razmišljala, da je fotografija pravzaprav bolj kot katerikoli drugi izrazni medij prežeta z življenjem: "Življenje spremlja, mu sledi, ga ohranja, ovekoveča; ne glede na to, koliko vmes posegata fotoaparat in fotografinja: fotografija je življenje samo."

Na Poletno muzejsko noč vam publikacije galerije nudimo s 30 % popustom, pripravili pa smo tudi nekaj aktivnosti za družine:

- od 18.00 do 20.00 se bo temni kotiček galerije spremenil v platno za ustvarjanje Svetlorisa

- od 18.00 in 24.00 si lahko razstavo Letizie Battaglia z vašimi najmlajšimi ogledate ob spremstvu sveže natisnjenega poučnega in igrivega Vodnika za mlade radovedneže.

Noč v galeriji ima svojo moč.

Pridite in se prepričajte!

Čet
25
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji
Ned
28
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
5
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se