Ljubljana
MGML

Na 38. knjižnem sejmu pogovor o monografiji in razstavi Replika z Bojanom Radovičem in dr. Marijo Skočir

V soboto, 26. 11., ob 16:00 vabljeni v Fotocono v sklopu 38. Slovenskega knjižnega sejma na pogovor o monografiji Replika s fotografom Bojanom Radovičem in kustosinjo in vodjo Galerije Jakopič dr. Marijo Skočir. Knjiga spremlja istoimensko razstavo, ki je v Galeriji Jakopič na ogled do 22. 1. 2023.

Sobota
26
Nov 2022
Čas: 16:00
Lokacija: Fotocona, 38. Slovenski knjižni sejem, Gospodarsko razstavišče
Odrasli, družine, študenti, seniorji
Na 38. knjižnem sejmu pogovor o monografiji in razstavi Replika z Bojanom Radovičem in dr. Marijo Skočir

Razstava Replika v Galeriji Jakopič ustvarja pregled najpomembnejših ustvarjalnih snovanj, ki so zaznamovala delo novomeškega fotografa srednje generacije Bojana Radoviča, obenem pa so lahko povod za postavljanje vedno novih in novih vprašanj o materialnih, tehnoloških, formalnih in teoretskih izhodiščih fotografije.

Naslov razstave se nanaša na avtorjev razmislek o fotografiji kot končnem objektu predstavitve določenih idej in konceptov. Replika sama po sebi ni kopija, ponaredek ali reprodukcija, vendar tudi original ni – lahko pa to postane, še posebej v fotografiji.

Pogovor s fotografom Bojanom Radovičem in kustosinjo razstave dr. Marijo Skočir bo ponudil edinstveno priložnost za vpogled v snovanje aktualne postavitve, saj bosta gosta med drugim govorila o tem, kako je potekal izbor serij, o repliki kot njeni rdeči niti ter o pripravi obsežne spremljevalne monografije. Moderirala bo vodja Galerije Fotografija Barbara Čeferin. 

Vabljeni na popoldan v družbi fotografije!


Ne spreglejte: Slikanica Sivko na potepu po Plečnikovi Ljubljani v založbi MGML na stojnici knjigarne Buča.

Ned
3
Dec 2023
Dan odprtih vrat
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se