Ljubljana
MGML

Mednarodni muzejski dan: S kustosinjo po razstavi Valovanje NOOR Images

18. 5. 2023, Mednarodni muzejski dan - ICOM Slovenija

Izkoristite priložnost in se v sklopu Mednarodnega muzejskega dne - ICOM Slovenija brezplačno udeležite vodstva s kustosinjo Galerije Jakopič Julijo Hoda po razstavi Valovanje: Vizualni dnevnik vode, ki smo jo čimbolj v skladu s trajnostnimi razstavnimi praksami pripravili v sodelovanju s priznano nizozemsko fotografsko agencijo NOOR Images. Razstavljene fotografije sledijo poti vode, posamezni razstavni sklopi pa so podprti z zvočnimi krajinami, kar omogoča nadgrajeno galerijsko izkušnjo. Na praznik muzejev valujte z nami!

Četrtek
18
Maj 2023
Čas: 16:30–18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, družine, študenti, seniorji
Vodstvo po razstavi Valovanje, 2023
Vodstvo po razstavi Valovanje, 2023 © Metod Blejec/MGML

Zgodba vode je na razstavi Valovanje predstavljena v več tematskih sklopih Izvori; Rituali; Viri; Konflikt; Premiki; Skrajnosti; Človeško telo in Radost. Posebnost razstave je, da smo jo postavili iz materialov, ki so se v 15 letih nabrali v skladišču Galerije Jakopič, s projektom Valovanje pa tudi v spremljevalnem programu odpiramo vrata čim širši mreži sodelavcev.

Valovanje predstavlja idejo verižne reakcije. Pomeni, da imajo lahko majhna dejanja in dogodki daljnosežne posledice, ki se širijo kakor valovne črte v ribniku in se lahko dotaknejo življenj posameznikov, skozi generacije pa vplivajo tudi na celotno družbo.

Razstavni projekt Valovanje skozi krovno tematiko vode odstira globlje, niansirane, nadnacionalne povezave v svetu in raziskuje globalna vprašanja podnebne krize, človeškega bivanja in družbene neenakosti. Predstavlja edinstven nabor del, ki sta ga iz obsežnega arhiva NOOR Images izbrala kuratorja Stefano Carini in dr. Marija Skočir.

O bogatem spremljevalnem programu razstave več izveste v Dnevniku Valovanja


Na mednarodni muzejski dan si razstavo Valovanje lahko ogledate brezplačno, izbrane publikacije MGML pa lahko kupite s 30% popustom.

Ned
3
Dec 2023
Dan odprtih vrat
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se