Ljubljana
MGML

Začetek študijskega leta Od blizu 2024

Novi cikel delavnic Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta začenjamo 22. in 23. marca 2024. Na petkovem uvodnem predavanju bo vseh pet mentorjev Od blizu spregovorilo na temo Kritično mišljenje kot osnova vizualne pismenosti. Raziskovali bomo globino posameznikovega delovanja v kontekstu skupnosti ter razmišljali, kako nas povezuje umetnost fotografskega izražanja. Možno se je prijaviti tudi zgolj na prvo vikend delavnico (več info spodaj).

Petek
22
Mar 2024
Čas: 18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Utrinek z delavnice Od blizu 2023
Utrinek z delavnice Od blizu 2023 © Metod Blejec / MGML

Marčevski uvod petih mentorjev Od blizu bo poudaril pomen kritičnega mišljenja pri interpretaciji in posredovanju fotografskih podob ter na razvoju vizualne pismenosti za premišljen prenos vrednot, čustev in idej v fotografski proces. Raziskovanje postavlja v ospredje spoznanje, da je za resnično fotografsko ustvarjanje ključno prelivati lastno avtentičnost v končno podobo, ob tem pa opazovati postopno izginjanje prisotnosti fotografa in njegove kamere v samem procesu ustvarjanja.

Z vami bodo: dr. Marija Skočir, kustosinja za fotografijo; Matevž Paternoster, fotograf, delujoč na stičišču arhitekturne, muzejske in komercialne fotografije; Saša Kralj, izkušeni fotoreporter, ki se je preusmeril v avtorsko in mentorsko delovanje; Metod Blejec, interdisciplinarni umetnik, fotograf, oblikovalec in pedagog, ter Janja Rebolj, strokovnjakinja za izobraževanje odraslih.

Za celoletni program Od blizu 2024 je na voljo še nekaj mest. Prijave so odprte do 15. 3. 2024 do 12. ure. Cena celotnega programa je 650 € / osebo (več o plačilu).

Pišite nam na mail prijava@mgml.si, kjer smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.

Možno se je udeležiti zgolj celotne prve vikend delavnice (22. in 23. marca 2024) za ceno 130 € / osebo.
Za tiste, ki bi se po tej prvi izkušnji odločili, da se bodo vpisali v celoletni tečaj (*v kolikor bodo mesta še na voljo), so možnosti plačila naslednje:
- plačilo preostalih 4 delavnic v enkratnem znesku z 10% popustom (468 € / osebo) ali
- plačilo v 10 mesečnih obrokih po 65 €; v primeru obročnega odplačevanja se udeleženci ob vpisu zavežejo k udeležbi in plačilu celoletnega programa

Vabljeni, da se spoznamo od blizu!

Sob
24
Feb 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se