Ljubljana
MGML

Začetek študijskega leta Od blizu 2024

Za celoletni program Od blizu 2024 je na voljo še nekaj mest. Pišite nam na prijava@mgml.si.

Novi cikel delavnic Od blizu: Fotografija kot način videnja sveta začenjamo v petek in soboto, 22. in 23. marca 2024. Na petkovem uvodnem predavanju boste spoznali vseh pet mentorjev Od blizu, povezovalna tema srečanja bo Kritično mišljenje kot osnova vizualne pismenosti. Posebna priložnost za udeležence bo sobotno srečanje s priznanim fotografom Klavdijem Slubanom in skupno raziskovanje njegovega ustvarjalnega procesa ter razstave Nekje drugje Tukaj.

Petek
22
Mar 2024
Čas: 18:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Utrinek z delavnice Od blizu 2023
Utrinek z delavnice Od blizu 2023 © Metod Blejec / MGML

Marčevski uvod petih mentorjev Od blizu bo poudaril pomen kritičnega mišljenja pri interpretaciji in posredovanju fotografskih podob ter pri razvoju vizualne pismenosti za premišljen prenos vrednot, čustev in idej v fotografski proces. Raziskovali bomo globino posameznikovega delovanja v kontekstu skupnosti ter razmišljali, kako nas povezuje umetnost fotografskega izražanja.

Z vami bodo: dr. Marija Skočir, kustosinja za fotografijo; Matevž Paternoster, fotograf, delujoč na stičišču arhitekturne, muzejske in komercialne fotografije; Saša Kralj, izkušeni fotoreporter, ki se je preusmeril v avtorsko in mentorsko delovanje; Metod Blejec, interdisciplinarni umetnik, fotograf, oblikovalec in pedagog, ter Janja Rebolj, strokovnjakinja za izobraževanje odraslih.

Z veseljem naznanjamo, da bo na sobotni delavnici z nami večkrat nagrajeni francoski fotograf slovenskega rodu Klavdij Sluban, katerega dela hranijo pomembne umetnostne ustanove po svetu. V Galeriji Jakopič 19. marca 2024 odpiramo njegovo doslej največjo srednjekarierno retrospektivno razstavo Nekje drugje Tukaj, udeležencem našega programa pa omogočamo, da Slubana v sklopu Od blizu spoznajo kot avtorja in se hkrati seznanijo z njegovim neverjetnim opusom.

Za celoletni program Od blizu 2024 je na voljo še nekaj mest. Prijave so odprte do srede, 20. 3. 2024, do 12. ure. Cena celotnega programa je 650 € / osebo (več o plačilu).

Pišite nam na mail prijava@mgml.si, kjer smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.

Možno se je udeležiti zgolj celotne prve vikend delavnice (22. in 23. marca 2024) za ceno 130 € / osebo.
Za tiste, ki bi se po tej prvi izkušnji odločili, da se bodo vpisali v celoletni tečaj (*v kolikor bodo mesta še na voljo), so možnosti plačila naslednje:
- plačilo preostalih 4 delavnic v enkratnem znesku z 10% popustom (468 € / osebo) ali
- plačilo v 10 mesečnih obrokih po 65 €; v primeru obročnega odplačevanja se udeleženci ob vpisu zavežejo k udeležbi in plačilu celoletnega programa

Vabljeni, da se spoznamo od blizu!

Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi • Družine
Sob
18
Maj 2024
Ned
19
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi • Družine

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se