Ljubljana
MGML

Brezplačno vikend fotografsko raziskovanje za družine

Teden družin 2024

V sklopu Tedna družin v Galeriji Jakopič v soboto in nedeljo, 18. in 19. 5. 2024, vsem družinam omogočamo brezplačno samostojno raziskovanje razstave Klavdij Sluban: Nekje drugje Tukaj. V ta namen družine ob obisku prejmejo Vodnik za mlade radovedneže od 7 do 12 let, ki bo z razigranimi in poučnimi nalogami nadgradil skupni obisk galerije.

Sobota
18
Maj 2024
Čas: 10:00–18:00
Lokacija: Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi
Družine
Razstava Klavdij Sluban: Nekje drugje Tukaj, Galerija Jakopič, 2024
Razstava Klavdij Sluban: Nekje drugje Tukaj, Galerija Jakopič, 2024 © Blaž Gutman / MGML

Naša aktualna razstava Klavdij Sluban: Nekje drugje Tukaj skozi več kot 150 fotografij predstavlja vrhunce dobrih treh desetletij Slubanovega ustvarjanja.

Ob obisku v sklopu Tedna družin, boste brezplačno prejeli Vodnik za mlade radovedneže od 7 do 12 let, ki je namenjen popestritvi vaše družinske izkušnje na razstavi. Otroci bodo med drugim izvedeli, da se je slovenskim staršem v Parizu rojeni Sluban že v mladosti srečal s fotografijo, kasneje pa se je kot samouk izpopolnjeval v črno-beli analogni fotografiji, ki je postala njegov način življenja.

Z otroki se podajte v svet Slubanovih črno-belih fotografij, nastalih med zaprtimi prostori mladoletniških zaporov in prostranimi pokrajinami njegovih številnih svetovnih popotovanj.

Na koncu razstave se prepustite navdihujočim fotografijam snega, nato pa si vzemite čas, da prisluhnete zvočni krajini, ob kateri vaše najmlajše povabimo, da ob drugačnem doživetju fotografije zapišejo, kaj ob tem vidijo in slišijo.

Želimo vam prijeten obisk!

Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Ned
19
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Družine, pozor! Z vodnikom za mlade radovedneže po Slubanovi razstavi • Družine
Ned
19
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se