Ljubljana
MGML

Delavnica mednarodno priznanega fotografa Simona Norfolka

Pohitite s prijavo! Na voljo je le še nekaj mest.

V Galeriji Jakopič  med 7. in 10. aprilom organiziramo fotografsko delavnico Korak naprej / Dodajanje plasti fotografskemu projektu  z mednarodno priznanim britanskim krajinskim fotografom Simonom Norfolkom. Večkrat nagrajeni fotograf je tudi eden od soavtorjev razstave Taljenje. Podobe podnebnih sprememb, ki je še do 1. maja na ogled v naši galeriji. Norfolk bo 7. aprila ob 19. uri izvedel tudi brezplačno predavanje za širšo javnost.

In action portrai
In action portrai © Simon Norfolk

Simon Norfolk (1963) je mednarodno priznani in večkrat nagrajeni krajinski fotograf, ki pri svojem delu raziskuje in širi pomen besede »bojišče«. Norfolk se izogiba izrazu »fotoreporter« in si raje prizadeva s fotografijo prikazati skrite kompleksnosti konfliktnih območij, kar je v popolnem nasprotju z ustaljenim načinom fotografiranja konfliktov.

Njegova 4-dnevna delavnica z naslovom Korak naprej / Dodajanje plasti fotografskemu projektu je namenjena skupini 12 fotografov z nekaj izkušnjami, ki so pripravljeni svoje delo premakniti na višjo raven. Delavnica je zasnovana kot preplet predavanj, diskusij in fotografiranja.

Na ekskluzivni delavnici v Ljubljani vam bo Norfolk omogočil, da predstavite svoje projekte, o njih razpravljate z ostalimi člani skupine in se ob tem učite razvijanja dolgoročnih fotografskih projektov. Pomagal vam bo pri snovanju vaših fotografskih zgodb, z njim pa boste delali tudi na (re)konceptualizaciji in razjasnitvi konkretnih projektnih idej, ki bodo postale ostrejše in učinkovitejše.

Norfolk vas bo usmerjal k temu, kako ustvariti projekt, ki bo v množici izstopal ter, kako vašemu projektu pridati jasnost, zaradi katere bo osvajal nagrade in bo deležen objav v priznanih fotografskih publikacijah.

Priznani fotograf vam bo na delavnici predstavil tudi, kako snuje svoje projekte in kako jih idejno nadgrajuje do večplastnosti. Razkril vam bo svoj način raziskovanja in izčiščenja ideje, spregovori pa bo še o tem, kaj vpliva na to, kaj fotografira ter zakaj so njegove slike videti takšne kot so. Z vami bo delil tudi misli o krajih oz. temah, ki ga navdihujejo, denimo krajinska slika malega formata iz 17. stoletja, paleolitska jamska poslikava ali pa ideje iz evropske filozofske misli.

Za udeležbo na delavnici je idealno, če že imate idejo oziroma celo zametek za obsežnejše fotografsko delo ali resnejši projekt, ki bi ga radi izpeljali. Norfolk namreč pravi, da pri premiku na višjo raven lažje pomaga projektu, ki je še v povojih. "Včasih so prav prvi koraki najtežji," je opomnil.

Delavnica bo vključevala eno pozno večerno fotografiranje na terenu, ki mu bo sledila ena zelo zgodnja fotografska akcija. Gre za rutino, ki se je Norfolk drži na svojih odpravah. Terenskemu fotografiranju bo sledila še predstavitev nastalih del, o katerih se bodo člani skupine skupaj z mentorjem pogovorili in se v tem procesu veliko naučili tudi drug od drugega.

Predvidene časovnice izvedbe so:

-          četrtek in petek, 7. in 8. aprila, od 10. do 17. ure (z odmori)
-          sobota, 9. aprila: od 10. ure do 15.30 (z odmori) in od 19. do 22. ure (večerni teren)
-          nedelja, 10. aprila: od 4. do 6. ure (zgodnji teren) in od 11. do 17. ure (z odmori)

Cena delavnice, ki bo potekala v prostorih Galerije Jakopič in na terenu, je 300 €.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Pišite nam na: prijava@mgml.si


Več o Simonu Norfolku na: https://www.simonnorfolk.com/

 


Objavljeno: 7. 3. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se