Ljubljana
MGML

Vodnik za mlade radovedneže po razstavi Letizie Battaglia

Družine, pozor! V Galeriji Jakopič smo ob razstavi Letizia Battaglia: Fotografija kot življenjska izbira pripravili Vodnik za mlade radovedneže od 7 do 12 let. Izvod družinskega vodnika brezplačno prejmete pri nakupu družinske vstopnice (7 €), brezplačno pa ga lahko preizkusite v sklopu Poletne muzejske noči v soboto, 18. junija, od 18.00 do 24.00.

Vodnik za mlade radovedneže
Vodnik za mlade radovedneže © arhiv MGML

Vodnik za mlade radovedneže od 7 do 12 let po razstavi Letizia Battaglia: Fotografija kot življenjska izbira  bo z razigranimi in poučnimi nalogami dopolnil vašo družinsko izkušnjo na naši aktualni razstavi, ki skozi izbor 300 fotografij predstavlja celotni opus italijanske fotoreporterke Letizie Battaglia.

Vodnik je namenjen popestritvi družinske izkušnje na razstavi. Otrokom bo približal Letizio Battaglia skozi spoznavanje mesta, v katerem je živela, in skozi razmisleke o temah, ki so vzbujale njeno fotografsko zanimanje - od otrok, preko palermskega vsakdana in njej dragih, pogosto na rob družbe porinjenih oseb, pa vse do mafije.

S starejšimi otroki se lahko o razstavljenih fotografijah pogovorite tudi preko misli Battaglie, ki jih je moč najti po galerijskih stenah. Kaj vaš otrok razmišlja ob tem, da »je vse zajeto znotraj ene same fotografije, če je ta dovolj dobra«? Prisluhnite mu.

Fotoaparat Letizie Battaglia je beležil tako vesele kot žalostne trenutke. Vse to se je odražalo tudi v njenem imenu: letizia namreč pomeni »veselje«, battaglia pa »bitka«. Z otroki se pogumno podajte v raziskovanje njenega sveta in na naši razstavi poiščite tako utrinke sreče, ujete v objektiv izjemne fotografinje in osebe, kot tudi trpke trenutke, ki so nenazadnje del življenja samega.

Po tiskanem Vodniku za mlade radovedneže povprašajte na blagajni naše galerije in se prepustite nekoliko drugačni družinski izkušnji.

Več o ustvarjalnem programu Galerije Jakopič tukaj

Objavljeno: 16. 6. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se