Ljubljana
MGML

Vodnik za mlade radovedneže po fotografski razstavi Susan Meiselas

brezplačno ob nakupu družinske vstopnice

Družine, pozor! V Galeriji Jakopič smo pripravili Vodnik za mlade radovedneže, ki vam bo v veliko pomoč pri spoznavanju fotografij mednarodno priznane ameriške fotografinje Susan Meiselas. Izvod družinskega vodnika brezplačno prejmete pri nakupu družinske vstopnice (9 €).


Vodnik za mlade radovedneže
Vodnik za mlade radovedneže © arhiv MGML

Vodnik za mlade radovedneže po razstavi Susan Meiselas: Mediacije bo z razigranimi in poučnimi nalogami dopolnil vašo družinsko izkušnjo na naši aktualni razstavi, ki skozi raznolike fotografske serije, nastale po vsem svetu, predstavlja edinstveno delovno metodo Susan Meiselas, ki združuje fotografijo, video, zvok in instalacijo.

V prvem delu razstave, na katerega se vodnik osredotoča, opazujemo, kako se je Susan razvijala na začetku svoje fotografske poti in katere teme so jo pritegnile. Na fotografijah spoznamo njene sostanovalce z internata, občudujemo posnetke prebivalcev Južne Karoline in se prepustimo sproščenim fotografijam odraščanja skupine deklet v newyorškem predelu Mala Italija.

Ker je Susan Meiselas dokumentarna fotografinja, ki se je večkrat znašla sredi konfliktnih situacij, oziroma je skušala širši javnosti preko medija fotografije približati težke teme, kakršni sta vojna in družinsko nasilje, ali pa življenja določenih skupin, denimo karnevalskih striptizet, velja opozoriti, da so v razstavo vključene tudi fotografije golote in nasilja.

Po tiskanem Vodniku za mlade radovedneže povprašajte na blagajni naše galerije in se prepustite nekoliko drugačni galerijsko-raziskovalni družinski izkušnji. V našem Mini ateljeju pa lahko razgibate svoje ustvarjalne prste in se preizkusite v risanju s svetlobo.

Več o ustvarjalnem programu Galerije Jakopič tukaj 

Objavljeno: 27. 6. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se