Ljubljana
MGML

Evropski teden mobilnosti: V galerijo z zeleno energijo!

med 16. in 22. septembrom

V MGML smo se ponovno priključili iniciativam v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal od 16. do 22. septembra 2023. Galerija Jakopič se tednu mobilnosti pridružuje s celotedensko akcijo V galerijo z zeleno energijo!, v sklopu katere bomo prost vstop na razstavo Susan Meiselas: Mediacije omogočili vsakomur, ki bo s fotografijo, objavljeno kot story na IG ali FB, kreativno predstavil, kako je do naše galerije prišel na trajnosten način.

Umetniško-plakatna akcija na stebrih TAM-TAM ob projektu Valovanje, Ljubljana, 2023
Umetniško-plakatna akcija na stebrih TAM-TAM ob projektu Valovanje, Ljubljana, 2023 © Metod Blejec / MGML

Letošnji Evropski teden mobilnosti poteka pod sloganom Varčne poti, s čemer v ospredje postavlja odločitev za racionalnejše načine potovanj. Različne oblike aktivne mobilnosti (na primer hoja ali kolesarjenje), uporaba javnega prevoza kot tudi sopotništvo in souporaba avtomobila pomenijo nižje stroške za posameznika, povzročajo pa tudi manj okoljske škode in prinašajo manj negativnih učinkov na zdravje.

V Galeriji Jakopič smo v času Evropskega tedna mobilnosti od 16. do 22. septembra pripravili prav posebno akcijo V galerijo z zeleno energijo!, v sklopu katere bomo prost vstop na našo aktualno razstavo Susan Meiselas: Mediacije omogočili vsakomur, ki bo s fotografijo, objavljeno kot story na IG ali FB ter opremljeno z oznakami @galerijajakopic, #evropskitedenmobilnosti in #vgalerijozzelenoenergijo, dokazal, da je do galerije prišel na trajnosten način:
- peš
- s kolesom ali klasičnim skirojem
- z LPP oz. z drugim javnim prevozom

Pri ustvarjanju fotografij za objave na vaših socialnih omrežjih, ki vam bodo omogočile prost vstop v našo galerijo, bodite predvsem kreativni - naj vas navdihuje možnost premikanja po mestu v duhu trajnostne mobilnosti!

V navdih vam je lahko tudi letošnja tema Evropskega tedna mobilnosti, o kateri več izveste TUKAJ.

Ostanimo trajnostno povezani tudi preko fotografije!

Objavljeno: 4. 9. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se