Ljubljana
MGML

Vodnik za mlade radovedneže po razstavi Klavdija Slubana

Družine, pozor! V Galeriji Jakopič smo ob obsežni razstavi Klavdij Sluban: Nekje drugje Tukaj, pripravili Vodnik za mlade radovedneže 7–12 let. Izvod vodnika brezplačno prejmete pri nakupu družinske vstopnice (12 €), nato pa se z otroki preko izvirnih nalog podate v skupno spoznavanje retrospektivnega pregleda Slubanove fotografije.

Vodnik za mlade radovedneže Klavdij Sluban, 2024
Vodnik za mlade radovedneže Klavdij Sluban, 2024 © Arhiv MGML

Vodnik za mlade radovedneže, stare od 7 do 12 let, po razstavi Klavdij Sluban: Nekje drugje Tukaj bo z razigranimi in poučnimi nalogami dopolnil vašo družinsko izkušnjo na naši aktualni razstavi, ki skozi več kot 150 fotografij predstavlja vrhunce dobrih treh desetletij Slubanovega ustvarjanja.

Vodnik je namenjen popestritvi družinske izkušnje na razstavi. Otroci bodo med drugim izvedeli, da se je slovenskim staršem v Parizu rojeni Sluban že v mladosti srečal s fotografijo, kasneje pa se je kot samouk izpopolnjeval v črno-beli analogni fotografiji, ki je postala njegov način življenja.

Z otroki se podajte v svet Slubanovih črno-belih fotografij, nastalih med zaprtimi prostori mladoletniških zaporov in prostranimi pokrajinami njegovih številnih svetovnih popotovanj.

Na koncu razstave se prepustite navdihujočim fotografijam snega, nato pa si vzemite čas, da prisluhnete zvočni krajini, ob kateri vaše najmlajše povabimo, da ob drugačnem doživetju fotografije zapišejo, kaj ob tem vidijo in slišijo.

Po tiskanem Vodniku za mlade radovedneže povprašajte na blagajni Galerije Jakopič.

Več o ustvarjalnem programu Galerije Jakopič tukaj 

Objavljeno: 26. 4. 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se