Ljubljana
MGML

Kustosinja Julija Hoda med ocenjevalci portfeljev na Kranj Foto Festu

Prihodnjo sredo se bo z uvodnim tednom začel festival sodobne fotografije Kranj Foto Fest, ki ob pestrem razstavnem programu ponuja tudi spremljevalne dogodke in pregled fotografskih portfeljev. Veseli nas, da je med letošnjimi ocenjevalci tudi kustosinja Galeriji Jakopič Julija Hoda, v razstavni program pa je uvrščen projekt Pred sedemdesetimi leti je bilo pred sedmimi minutami fotografa Blaža Gutmanaudeleženca master classa s Susan Meiselas Fotografija opolnomoča.

Pregled portfolijev na Kranj Foto Festu, 2023
Pregled portfolijev na Kranj Foto Festu, 2023 © Primož Pičulin / arhiv Kranj Foto Festa

Kranj Foto Fest Portfolio Review bo potekal v soboto 24. avgusta 2024, v Kranju, med otvoritvenim tednom mednarodnega festivala sodobne fotografije Kranj Foto Fest. Skupno 14 ocenjevalcev bo pregledalo19 preko razpisa izbranih projektov, vsak od prijavljenih pa se bo imel možnost brezplačno srečati z največ petimi ocenjevalci. Med njimi bo letos tudi kustosinja Julija Hoda, ki v Galeriji Jakopič (so)kurira fotografske razstave, ureja publikacije in vodi pedagoške programe na področju fotografije in vizualne pismenosti.

Otvoritveni teden Kranj foto festa se sicer začenja v sredo, 21. avgusta, v Ljubljani. Ob 16.30 vas lepo vabimo v Kino Šiška, kjer bo potekalo odprtje treh fotografskih projektov Blaža Gutmana, Imane Djamil ter Marieke van der Velden & Philipa Brinka. Ob 19. uri se bo fotografska karavana prestavila v center mesta, in sicer v Galerijo Fotografija, kjer bo potekalo še odprtje razstave iransko-kanadske fotoreporterke Kiane Hayeri z naslovom Obljube, vpisane v led, puščen na soncu.

Slavnostno odprtje festivala pa se bo seveda zgodilo v Kranju, in sicer v četrtek, 22. avgusta, v Layerjevi hiši.

Več o programu Kranj Foto Festa 2024 TUKAJ

Objavljeno: 16. 8. 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se