Ljubljana
MGML

Poletje v Mestnem muzeju

Naj pride sonce ali dež ...

Ste pripravljeni? Poletni program dogodkov v Mestnem muzeju vas lahko pusti brez besed!

Ste pripravljeni? Dediščina antike vas lahko pusti brez besed!
Ste pripravljeni? Dediščina antike vas lahko pusti brez besed! © Luka Ažman

Dragi obiskovalci in raziskovalci zgodovine Ljubljane! 

To poletje je v Mestnem muzeju glavni protagonist Jože Plečnik. 150 let po Plečnikovem rojstvu njegovo življenje in delo  na novo interpretiramo na razstavi Plečnik: metropola, kraj, vrt. Odločite se lahko za samostojen ogled, ogled z otroškim vodnikom, vsako polno uro organiziramo 30 minutna vodstva, ob sobotah pa redna javna popoldanska vodstva po razstavi z izkušenimi vodiči.

Danes Plečnikova Ljubljana je pred tisočletji bila koliščarska, pa antična, srednjeveška in novoveška.  Kaj vse se je iz teh obdobji ohranilo do danes - od najstarejšega lesenega kolesa na svetu do fička! - razkriva stalna razstava Ljubljana. Zgodovina. Mesto.

Do danes slabše poznano osebno zgodbo iz obdobja 2. svetovne vojne prinaša razstava dr. Otmar Pirkmajer. Pozabljene elite. Muzejska zakladnica pa to poletje predstavlja krhko bogastvo emonskih grobov.

Ljubitelji dogodkov na prostem in vsega rimskega! Za vas smo pripravili program poletne sezone Emone, ki s klasičnimi, kolesarskimi ter pasjimi vodstva oživlja arheološko krožno pot po antični preteklosti Ljubljane, ki se vije skozi središče mesta.

Objavljeno: 24. 6. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se