Ljubljana
MGML

Ta veseli dan kulture 2023 v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane

Vstopite na vlak poln umetnosti in kulturnih doživetij!

None

Prav dnevi posvečeni kulturi in umetnosti so tisti trenutki, ko vas še posebej toplo vabimo v našo družbo! 

V Mestni galeriji Ljubljana je na ogled nova razstava SO_OBSTOJ, na kateri se predstavljajo avtorji Boris Beja, Maja Smrekar, Urša Vidic in Miha Godec.

Galerija Vžigalica vabi s prav tako pred kratkim odprto razstavo GIOVANNI MORBIN Hibridizakcije.

V Mestnem muzeju Ljubljana in Galeriji Jakopič predstavljamo slikarke in kiparke (vodstva: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 in 15:30) ter arhitektke in fotografinje (vodstvo: 16:30) našega prostora iz obdobja 18501950. 

V Mestnem muzeju prav tako vabljeni na ogled razstav Pogled z druge strani (vodstvo s kustosinjo konservatorko mag. Katarino Toman Kracina ob 11:00) in Skrivnostni grob brez trupla ter na raziskovanje stalne razstave Ljubljana. Zgodovina. Mesto.

Plečnikova hiša na dan, ko se je rodil največji slovenski poet France Prešeren, vabi v hišo, v kateri je ustvarjal največji slovenski arhitekt Jože Plečnik. Program v Plečnikovi hiši, od vodstev do projekcije dokumentarnega filma o arhitektu Vlastu Kopaču, preverite predhodno, saj so zanj potrebne prijave.

V Cukrarni vabimo na brezplačen ogled kar treh razstav: v Galeriji Partner si lahko ogledate razstavo Saše Spačal Knjižnica padlih solz, v kletnih prostorih Plešem tihožitje z enim samim vdihom umetnice Cally Spooner, v osrednjem delu pa razstavo 35. grafičnega bienala Ljubljana vodstvo organiziramo ob 11:00! 

Bežigrajska galerija 1 vabi na ogled pesniških grafik tujih pesnic in pesnikov 1967–1994 na razstavi Podobe pesmi. V Bežigrajski galeriji 2 pa je na ogled skupinska razstava Svetlobe papirja avtoric in avtorjev, ki iz papirja ustvarjajo tridimenzionalne umetnine.

DRUŽINE ŠE POSEBEJ TOPLO VABLJENE V MESTNI MUZEJ LJUBLJANA
Da bo raziskovanje preteklosti in umetnosti še bolj zanimivo, navihano, poučno in igrivo, bo poskrbel poseben družinski program v Mestnem muzeju Ljubljana.

10:00–14:00 Viteški turnir za otroke 4–11 let: Spremljajte, kako se najmlajši junaki preizkušajo na viteškem turnirju. Navijajte za njih in doživite vzdušje pristnega viteškega dvoboja! Z nami se boste zabavali ob vratolomnih podvigih na viteškem turnirju! Stopili boste na hodulje, spretno vodili konja čez ovire, zbili sovražnikovo vojsko, obranili mesto in si z drugimi viteškimi lumparijami prislužili posebno turnirsko listino. 

za otroke 4–8 let: Z Ljubo in Ano gremo v Ljubljano, ogled razstave Ljubljana. Zgodovina. Mesto. s tiskanim vodnikom za družine

za otroke 8–11 let: Kako je nastajalo najlepše mesto na svetu, ogled razstave Ljubljana. Zgodovina. Mesto. s tiskanim vodnikom za družine


Na Ta veseli dan kulture vam ob nakupu publikacij iz založništva Muzeja in galerij mesta Ljubljane priznamo 30% popust. Ta velja za publikacije starejše od 6 mesecev in ne velja za publikacije Mestne galerije Ljubljana.


Objavljeno: 21. 11. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se