Ljubljana
MGML

Foto aperitiv na temo Sicilija ob razstavi Letizie Battaglia

družabno-pogovorni večer za Krog prijateljev GJ in zunanje obiskovalce v znamenju okusov in utripa Sicilije

V Galeriji Jakopič vas 20. septembra ob 19.00 ob razstavi Letizia Battaglia: Fotografija kot življenjska izbira vabimo na Foto aperitiv: Sicilija. Battaglia je večji del svojega ustvarjanja posvetila prav Siciliji, oziroma rodnemu Palermu. Njene fotografije bodo tokrat iztočnica za posebno vodstvo po razstavi v družbi kustosinje dr. Marije Skočir in gostje Špele Marinčič, ki nam bo fotografske podobe približala skozi vsakdanje zgodbe. Družabno-pogovorni večer bomo zaokrožili s čisto pravim sicilijanskim aperitivom.

Torek
20
Sep 2022
Čas: 19:00–21:00
Lokacija: Galerija Jakopič
Odrasli, študenti, seniorji
Četrt La Vucciria. Glasba in smeh na trgu Garraffello, Palermo, 2018
Četrt La Vucciria. Glasba in smeh na trgu Garraffello, Palermo, 2018 © Letizia Battaglia

Špela Marinčič se je v Palermo odpravila na triletni študij na palermski univerzi, a so jo mesto, njegov utrip in predvsem tamkajšnji prebivalci tako očarali, da je tam ostala kar osem let. Po njenih besedah je avdiovizualna umetnost v vseh oblikah na Siciliji zelo živa in ima veliko kakovostnega podmladka, med študijem in delom v Palermu pa se je Špela tudi družila z ljudmi, ki so si bili blizu z Letizio. Špela ostaja na Sicilijo navezana, saj ji predstavlja drugi dom in se v Palermo vedno znova vrača.

Vodstvo po razstavi v družbi kustosinje dr. Marije Skočir bo tako obogateno s Špelinimi doživetji in zgodbami o tem, kako se je Palermo spremenil od časov, ko so bile posnete izbrane fotografije Letizie Battaglia in o tem, kaj ostaja vselej enako in prestavlja srž sicilijanske kulture. Slišali bomo tudi anekdote, povezane neposredno z Letizio, ki se je po palermskih ulicah rada preganjala s svojo vespo.

Druženje bomo zaokrožili s sproščenim klepetom in pokušanjem sicilijanske hrane in sladic (focaccia, cannoli, ricciarelli) ter vin, tudi sicilijanskega zibibba (bolj znanega kot Aleksandrijski muškat), ki se odlično podaja k lokalnim sladicam. Pri pripravi aperitiva sodelujemo s trgovino z italijanskimi izdelki Toskana in italijansko restavracijo Mirje.

Benvenuti / Dobrodošli !

Dogodek je brezplačen za aktualne in nekdanje člane Kroga prijateljev Galerije Jakopič. Slednje ob udeležbi vabimo k podaljšanju članstva vse do konca leta 2023.

Za vse ostale običajna vstopnina na razstavo: 3€ / 2€ 

Možnost vplačila članstva v Krog prijateljev GJ do leta 2023 bo na dan dogodka odprta tudi za ostale udeležence.

Obvezne prijave do 18. 9. 2022 do polnoči sprejemamo na prijava@mgml.si ali na telefon 01 24 12 506 (pon-pet, 8:00-14:00).

Čet
25
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, študenti, seniorji
Ned
28
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Ned
5
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
11
Maj 2024
Ned
12
Maj 2024
Voden ogled
Galerija Jakopič • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se