Ljubljana
MGML

Umetniško-plakatna akcija Valovanja s študenti in dijaki umetniških šol

umetnine na temo vode na petih oglasnih stebrih TAM-TAM

Ob razstavi Valovanje: Vizualni dnevnik vode bomo 14. marca od 10. ure dalje v sodelovanju s študenti in dijaki umetniških šol in njihovimi mentoricami izvedli umetniško-plakatno akcijo na temo Vode. Akcija na oglasnih stebrih TAM-TAM v okolici galerije bo potekala v skladu s trajnostno usmeritvijo naše aktualne razstave in bo v kar največji meri izvedena s ponovno uporabo različnih materialov. Kaj bo nastalo? Preverite že med samim kreativnim procesom oz. se vse do 27. marca pred obiskom galerije odpravite še na ogled vseh petih nastalih umetnin.

Torek
14
Mar 2023
Čas: 10:00–18:00
Lokacija: oglasni stebrih TAM-TAM v okolici galerije
Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Vodstvo s kuratorjema po razstavi Valovanje: Vizualni dnevnik vode, 2023
Vodstvo s kuratorjema po razstavi Valovanje: Vizualni dnevnik vode, 2023 © Metod Blejec

V enem dnevu bodo študentje in študentke ter dijaki in dijakinje v sodelovanju z mentoricami in mentorji z več umetniških šol pet oglasnih stebrov TAM-TAM v okolici Galerije Jakopič spremenili v umetnine na temo Vode. Akcija je del spremljevalnega programa aktualne razstave Valovanje: Vizualni dnevnik vode, ki smo jo pripravili v sodelovanju z NOOR Images.

Mladim umetnikom smo prepustili, da dajo pri snovanju svoje akcije kreativnosti prosto pot. Omejili smo jih le s tem, da se pri ustvarjanju držijo principov dela, ki smo se jih poslužili tudi pri projektu Valovanje, torej sodelovanja in spajanja raznolikih znanj v skupini ter tega, da dela nastanejo iz odpadnih materialov (vsaj v čim večji meri). Naj jim bodo podane omejitve v izziv!

Skupaj s študenti ALUO, VIST in VSŠ Sežana, dijaki SŠOF Ljubljana in njihovimi mentorji bomo poskusili napraviti prve korake k ozaveščanju o pomenu ponovne uporabe pri postavljanju razstav in skušali tlakovati pot pomembnim razmislekom o alternativnih možnostih oglaševanja.

Pridite mimo 14. marca in preverite, kako nam gre!

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se