Ljubljana
MGML

Vodnik za mlade radovedneže po fotografiji Bojana Radoviča

Družine, pozor! V Galeriji Jakopič smo ob obsežni razstavi Bojan Radovič: Replika, pripravili Vodnik za mlade radovedneže od 7 do 12 let. Izvod vodnika brezplačno prejmete pri nakupu družinske vstopnice (7 €), nato pa se z otroki preko izvirnih nalog podate v skupno spoznavanje retrospektivnega pregleda Radovičeve fotografije.

Vodnik za mlade radovedneže Bojan Radovič: Replika, 2022
Vodnik za mlade radovedneže Bojan Radovič: Replika, 2022

Vodnik za mlade radovedneže od 7 do 12 let po razstavi Bojan Radovič: Replika bo z razigranimi in poučnimi nalogami dopolnil vašo družinsko izkušnjo na naši aktualni razstavi, ki skozi 18 izbranih serij predstavlja pregled 40-letnega ustvarjalnega dela priznanega novomeškega fotografa z izjemnim tehničnim znanjem, ki se sicer ukvarja tudi z organiziranjem razstav in srečanj o fotografiji.

Vodnik je namenjen popestritvi družinske izkušnje na razstavi. Otrokom bo približal sam pojem replike, ki ni ponaredek, a tudi ne original sam po sebi, čeprav lahko to tudi postane. In prav o tem pričajo Radovičeve fotografije.

H konkretnemu iskanju nečesa, "kar je narejeno čemu tako podobno, da vzbuja vtis pravega, originalnega", spodbuja prav najobsežnejša razstavljena serija Replika (2005–2022), predstavljena na živahni oranžni podlagi, k povezovanju nenavadnih parov nagovarja serija Readymade tihožitja (2008), medtem ko pisane Marumage (2012) prevprašujejo naš način dojemanja drugega. Serija Marumage je dobila nadgradnjo oz. novo repliko v igri opazovanja, v kateri se lahko preizkusite v galeriji in je v omejeni in signirani izdaji na voljo za nakup. Otroke vabimo tudi v naš Mini atelje, kjer lahko v miru narišejo repliko fotografije, ki se jih je najbolj dotaknila.

Z otroki se pogumno podajte v svet Radovičevih replik in ob koncu dogodivščine ustvarite družinsko fotografijo (selfie). Naj bo to prvi izvod nečesa, kar lahko dobi repliko ob naslednjem obisku naše galerije!

Po tiskanem Vodniku za mlade radovedneže povprašajte na blagajni Galerije Jakopič.

Več o ustvarjalnem programu Galerije Jakopič tukaj

Objavljeno: 14. 12. 2022

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se