Ljubljana
MGML

Nova mednarodna izdaja Slubanove fotomonografije Nekje drugje Tukaj

SPREMENJENA IN DOPOLNJENA FOTOMONOGRAFIJA V ŠTIRIH JEZIKIH

Prva izdaja fotomonografije Klavdija Slubana Nekje drugje Tukaj / Elsewhere Here, ki spremlja aktualno razstavo v naši galeriji, je bila konec maja razprodana. Zato smo pripravili spremenjeno in dopolnjeno mednarodno različico knjige v štirih jezikih - slovenščini, angleščini, francoščini in nemščini. Fotomonografijo, v kateri je objavljenih okoli 150 Slubanovih del, uvaja strokovno besedilo dr. Marije Skočir, kuratorke razstave in urednice publikacije.

None

Največjo retrospektivno razstavo Klavdija Slubana Nekje drugje Tukaj v Galeriji Jakopič spremlja obsežna fotomonografija, natisnjena v LUart Ribnica. Novo spremenjeno in dopolnjeno mednarodno izdajo uvaja besedilo kuratorke dr. Marije Skočir v štirih jezikih (slovenščini, angleščini, francoščini in nemščini), ki mu sledi izbor fotografij, natisnjenih na 200 straneh. Fotografije osvetljujejo več kot tri desetletja Slubanovega ustvarjanja.

Po besedah kuratorke je Sluban »umetnik, ki nima doma, a je doma povsod, kjer se njegov duh lahko sidra v pomirjajočem nemiru«. »Četudi boleč, je ta nemir izredno ustvarjalen, fotografa žene v neštete prehojene korake. (…) Proces fotografiranja je namreč za Slubana življenjska nuja, vezana na potrebo po menjavanju mesta prisotnosti. Delo se začne šele, ko nastopi čas za editiranje, izbor in izločanje. To se včasih zgodi mnogo kasneje, morda potem, ko se je vrnil že z naslednjega potovanja skozi iste kraje,« je še zapisala.


Fotomonografija Klavdij Sluban: Nekje drugje Tukaj / Elsewhere Here (2. spremenjena in dopolnjena izdaja*)
Cena: 69 €
Naklada: 300
* Prva izdaja knjige je bila razprodana maja 2024, vendar je še nekaj izvodov vključenih v zbirateljsko različico.


Fotomonografija Klavdij Sluban: (omejena, zbirateljska edicija z vključeno 1. izdajo)
Poleg običajne fotomonografije je na voljo tudi 25 posebej oblikovanih in izdelanih zbirateljskih izvodov. Vsak od njih vsebuje originalno podpisano in oštevilčeno analogno fotografijo Klavdija Slubana (24 x 18 cm).
Cena: 370 €
Naklada: 25


Fotomonografije so na voljo v Galeriji Jakopič, v spletni trgovini MGML oz. preko maila shop@mgml.si

Objavljeno: 28. 6. 2024

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se