Ljubljana
MGML

Mali umetniki v karanteni

Mali umetniki v karanteni

Ker so do nadaljnjega zaprti ne le vrtci in šole, temveč tudi likovne ustanove in muzeji, smo se v želji po ohranjanju ustvarjalnosti v času karantene v Galeriji Tobačna & Mestni galeriji Ljubljana / Muzej in galerije mesta Ljubljane odločili za vzpostavitev spletne galerije, namenjene našim najmlajšim - poimenovali smo jo "Mali umetniki v karanteni".

Večkrat tedensko bomo na naši Facebook strani objavljali raznolike in ustvarjalne ideje ter kratke predstavitve sodobnih umetnikov, vas pa vabimo, da se nam pri ustvarjanju pridružite in z nami delite nastala umetniška dela. Ker vsi vemo, da je v teh tednih najbolje ostati doma, bomo material za naše umetnine poskusili najti tam, kjer ga običajno ne iščemo: v naši kuhinji, v prepolnem predalu delovne mize, v kopalnici, na zaprašenem podstrešju ali v nepospravljeni kleti. Plastična embalaža, star časopisni papir, kosi blaga in lesa, pločevinke … Tudi iz tega lahko nastane umetniško delo!

Fotografije nastalih izdelkov s pripisom svojega imena in naslova vašega umetniškega dela pošljite na elektronski naslov maliumetnikivkaranteni@gmail.com. Slike prejetih izdelkov bomo redno objavljali na naši strani, najbolj domiselni izdelki pa bodo po koncu karantene tudi nagrajeni. 

18. marec 2020 – Kulturni center Tobačna 001

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se