Ljubljana
MGML

Poletje v Mestnem muzeju Ljubljana: julija in avgusta nas lahko obiščete tudi ob ponedeljkih

V poletnih mesecih juliju in avgustu imamo v Mestnem muzeju poletni delavnik, s katerim vrata za naše obiskovalce odpiramo tudi ob ponedeljkih! Vabljeni v Turjaško palačo, ki skriva bogato dediščino Ljubljane in širše okolice!

None
© Andrej Peunik/MGML

V juliju in avgustu tako lahko Mestni muzej obiščete vsak dan v tednu, med 10:00 in 18:00, ob četrtkih do 21:00 in si pri nas ogledate:

  • stalno razstavo Ljubljana. Zgodovina. Mesto., preko katere lahko spoznate zgodovino prestolnice, njen pomemben geostrateški položaj ter izjemne dogodke od prazgodovine do 20. stoletja. Razstava s ponosom izpostavlja lokalne posebnosti, zgodbe nekdanjega vsakdana in osebnosti, ki so usodneje zaznamovale našo preteklost.  
  • občasno razstavo IKONE. Zakladi ruskih muzejev, ki na ogled postavlja izjemno svetovno dediščino – več kot 80 ruskih ikon iz vodilnih ruskih muzejev in predstavlja zaokroženo zgodbo motiva in podobe Matere božje, kolektivnega spomina pravoslavnega vzhoda.
  • občasno razstavo Was ist Kunst Hugo Ball, ki ob razstavi ruskih ikon na posebne način vrednoti pomen podobe ikon in njihovega vpliva na sodobne umetniške koncepte.
  • občasno razstavo Častni meščani mesta Ljubljana, ki prejemnike naziva kot pričevalce zgodovine mesta. S pomočjo biografskih zapisov prejemnikov časti in iz utemeljitev mestnih svetov, županov in komisij lahko razbiramo zakaj so si posamezniki zaslužili to posebno čast. 
  • občasno razstavo (Ne)odkrita arheologija Ljubljane, ki razkriva arheološko dediščino v urbanem okolju. V okviru prenove mestne infrastrukture Mestne občine Ljubljana se izvajajo številna zaščitna arheološka izkopavanja. Tokrat razkrivamo drobce dediščine z Gosposvetske, Slovenske, Prešernove in Erjavčeve ceste, iz Tribune, Križank, Dalmatinove in Vegove (KGBL) ter izpred Univerze v Ljubljani.
  • občasno razstavo Modra posoda z Gosposvetske, o kateri so pisali tudi v reviji National Geographic Slovenija. Pomembnost najdbe je prepoznalo tudi uredništvo NG v Washingtonu in reportažo objavilo na ameriški spletni strani NG.

Ob obisku Mestnega muzeja se ustavite tudi v naši trgovinici in si privoščite kaj lepega zase: nakit, replike, knjige, obrtni izdelki, igrače, keramika, papirna galanterija, je le nekaj izmed izbranih izdelkov pri lokalnih oblikovalcih in ustvarjalcih. Poleg tega lahko v trgovini najdete celoten spekter našega lastnega založništva, otroške slikanice in knjige na temo zgodovine naše prestolnice.

Vabljeni pa tudi, da posedite v kavarni Stow, ki vas s ponudbo prestižnih kav, vin in piva razvaja v edinstvenem ambientu sodobno prenovljene renesančne palače.

Se vidimo poleti v Mestnem muzeju Ljubljana!

Objavljeno: 27. 6. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se