Ljubljana
MGML

Ne izpustite poletnih doživetij v našem muzeju!

Zapeljite se skozi zgodovino glavnega mesta Slovenije!

Tudi obisk muzeja je lahko poletno počitniško razvedrilo. Pri nas bo najverjetneje hladno, mirno, nagledali se boste lepih stvari ter spoznali kaj novega o sebi in svoji ter naši skupni preteklosti.

Spoznajte skrivnosti zgodovine Ljubljane
Spoznajte skrivnosti zgodovine Ljubljane © Andrej Peunik / MGML

Dragi obiskovalci in raziskovalci zgodovine, to poletje vabljeni med zidove muzejske Turjaške palače ali na odkrivanje skrivnosti rimske Emone. Preberite poletni program in vabljeni v našo družbo!

Razstava Ljubljana v času vojne za Slovenijo, razstava fotografij in izsekov medijskega obveščanja v času 10-dnevne vojne za Slovenijo. Ogled razstave je možen individualno. 


Razstava Ljubljana. Zgodovina. Mesto., razstava o večtisočletni zgodovini Ljubljane, ki vas v petih korakih pripelje od najstarejšega lesenega kolesa na svetu do vožnje s fičkom.

Kratka, 30-minutna vodstva ob vsaki polni uri!


Razstava RDEČE IN ČRNO, Evropa na ljubljanskem kongresu 1821
Zgodovinska razstava ob 200. obletnici kongresa svete alianse. Za vse, ki jih privlači zgodovina mednarodne politike stare celine.

Preverite javna vodstva in možnost vodenega ogleda po vaši izbiri >>


Odkrijte rimsko Emono — doživetja na prostem!

Krožna arheološka pot po središču današnje Ljubljane letošnje poletje postaja prizorišče najrazličnejših dogodkov, vsem pa je skupno raziskovanje naše antične preteklosti. Na blagajni muzeja ali v Arheološkem parku Zgodnjekrščansko središče (za OŠ Majda Vrhovnik) ob nakupu vstopnice prejmete zemljevid Emone in se z njim odpravite na izlet po krožni poti, ki povezuje več točk, kjer sodobna Ljubljana sobiva z ostanki antične Emone.

Preverite javna vodstva in možnost vodenega ogleda po vaši izbiri >>


Poletni družinski vodniki po razstavah 
Z Ljubo in Ano gremo v Ljubljano (4+)
Kako je nastalo najlepše mesto na svetu (8+)
Emona od E do A (6+)


Če ste pri nas prvič, priporočamo še, da se ob obisku muzeja spustite v hladno muzejsko klet, kjer razstavljamo, kar so arheologi odkrili pri prenovi Turjaške palače ter aktualno arheološko najdbo – nagrobni kamen z Gosposvetske ceste.

Prijetno utrujeni in polni novih doživetji si za konec privoščite še obisk muzejske kavarne, kjer vam bodo postregli s sveže praženo kavo in sladkimi pitami.

Objavljeno: 27. 7. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se